Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri tıbbi tahliye faaliyeti yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nın denizde yaptığı tıbbi tahliye faaliyeti renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri tıbbi tahliye faaliyeti yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nın denizde yaptığı tıbbi tahliye faaliyeti renkli görüntülere sahne oldu.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ve Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizde tıbbi tahliye faaliyeti düzenlendi. Senaryo gereği Akvaryum Koyu'nda demirleyen teknede düşerek yaralanan turist için kaptan, Alo 158 ihbar ve yardım hattından yardım istedi. 158’in irtibat kuruduğu Bodrum Arama Kurtarma Merkezi ise Bodrum Sahil Güvenlik ekiplerine telsizle ulaşarak yardım talebinde bulundu. İhbarı alan ekipler, hemen harekete geçerek 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri, TCSG-1 botuyla yaralının bulunduğu koya götürüldü. İlk müdahaleyi Divane isimli teknede yapan ekipler, daha sonra hastanın sevki için botla iskeleye gitti. Başarılı bir şekilde müdahale edilen yaralı turist, iskelede bekleyen 112 cankurtaranıyla hastaneye kaldırıldı.

Faaliyetten önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan SG Yarbay Mete Çağlar, 2013 yılında 86 olayda 91 kişinin başarılı bir şekilde tıbbi tahliyesinin yapıldığını belirtti. Çağlar, “Bugün sizlere, mavi vatan denizlerimizde hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda hayati tehlikesi olan insanlarımıza yönelik icra ettiğimiz tıbbi tahliye faaliyetleri hakkında bilgi vereceğiz. Sorumluluk alanımız, Didim’den başlayarak Fethiye’ye kadar olan yaklaşık bin 400 km.'lik sahil şeridiyle karasularımız ve Ege Denizi'nde ilan edilmiş olan Türk arama kurtarma bölgesidir. Denizlerimizde yaşanan her türlü kaza ve hastalık sonucunda meydana gelebilecek uzaktan tıbbi destek ihtiyacı, 24 saat esasına göre görev yapan Tele Sağlık Merkezi Baştabipliği tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda hastanın uygun bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesi işlemini de koordine etmektedir.” dedi. CİHAN

Yorumlar