Böcek, toplantıdaki paşanın çantasından çıktı

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye konulu gizli toplantının genelkurmay ikinci başkanının çantasına konulan böcekle dinlendiği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Böcek, toplantıdaki paşanın çantasından çıktı
15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu olan bazı subayların, aynı zamanda 2014 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısını yasadışı olarak kayda almak suçlamasıyla da soruşturuldukları ortaya çıktı. Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin'in haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 13 Mart 2014 tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun odasında yapılan toplantı, katılımcılardan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş 'böcek' tabir edilen elektronik cihazla yapıldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yetkin'in iddiasına göre, gizli toplantıyı Genel Kurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in çantasına konulan böcekle dinlemişler. Yetkin, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı iddiasında, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu olan bazı subayların, aynı zamanda 2014 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısını yasadışı olarak kayda almak suçlamasıyla da soruşturuldukları ortaya çıktı. 

İsminin açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 13 Mart 2014 tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun odasında yapılan toplantı, katılımcılardan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş “böcek” tabir edilen elektronik cihazla yapıldı. Cihazı oraya yerleştirmek ve daha sonra çıkarmak şüphesiyle soruşturulanlar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve dönemin İkinci Başkanı (halen Jandarma Genel Komutanı) Güler’in özel kalem müdürlüğünde görevli askeri personel.  Bu personel aynı zamanda “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akar ve Güler’i zor yoluyla alıkoymak ve kaçırmakla da suçlanıyor.

13 Mart 2014 toplantısına Davutoğlu ve Güler dışında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katılmıştı.

Yorumlar

ilaç bunu yapan adamı böcek ilacı ile geberteceksin