‘Böcek’ sanığı polise ‘sahtecilik’ davası

Böcek davasında yargılanan polis Ahmet Türer'e resmi belge sahteciliğinden yeni bir dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
‘Böcek’ sanığı polise ‘sahtecilik’ davası

Erdoğan’ı dinlediği iddiasıyla ‘böcek’ davasından yargılanan polislerden Ahmet Türer hakkında, “resmi belgede sahtecilik” suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle yeni bir dava daha açıldı.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başbakanlığı zamanında dinlediği iddiasıyla “casusluk” suçundan yargılanan ve meslekten ihraç edilen eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’nda görevli polislerden Ahmet Türer hakkında, “resmi belgede sahtecilik” ve “resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda” bulunmak suçlarından 3 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle yeni bir dava daha açıldığı ortaya çıktı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen çarşamba görülen “Böcek” davasında, haklarında muhtelif suçlardan soruşturmalar sürdürülen sanıklarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gönderilen yazılar okundu.

Bu yazılara kıyasla “Böcek” davası sanıkları içerisinde yer saha Ahmet Türer hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/150418 numaralı tahkikat sayısı ile Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2014/1673 ana numarasıyla bir dava açıldığı ortaya çıktı.

BULGARİSTAN KİMLİĞİ ÇIKTI

Savcı Durak Çetin yönünden hazırlanmakta bulunan iddianamede, Türer hakkında, “Böcek” soruşturması sırasında İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 16 Haziran 2014 tarihli kararıyla arama kararı verildiği söylendi. Bu karar uyarınca Türer’in İstanbul’da kaldığı otel odası, üzeri ve aracının arandığı kaydedilen iddianamede, yapılan arama sırasında üstünde Türer’in resmi bulunan, fakat Orhan Murad Ferad adının yazılı olduğu, Bulgaristan makamlarınca düzenlenen hüviyet kartının olduğu kaydedildi.

İddianamede, “Şüphelinin resmini verip Orhan Murad Ferad hesabına bulunan kimliğine yapıştırtıp onaylatmak şekli ile resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği” iddia edildi.

Yalan beyanda bulundu

Türer’in ile alakalı yapılan idari tahkikat kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun 29 Kasım 2013 tarihli kararıyla meslekten ihraç edildiği belirtilen iddianamede, bu kapsamda polis kimliği ve başka kartlarının istendiği, yapılan arama sırasında Başbakanlık giriş kartının da ele geçirildiği anlatıldı.

Türer’in savunmasında, kartlarını kaybettiğini, fakat bulunup kendisine iade edildiğini, Başbakanlık giriş kartını da anı amaçlı taşıdığını söylediği belirtilen iddianamede, “Ancak bu iadeden sonra da şüphelinin bu kartları istenen yere teslim etmediği, şüphelinin kaybetmediği polis hüviyet ve Başbakanlığa ilişkin kartları kullandığı, bunların kaybedildiği meselesi için polise başvurup yalan beyanda olduğu ve resmi döküman düzenlettiği, şüphelinin bu biçimde polis hüviyet ve kartlarının kaybolması meselesi için resmi belgenin düzenlenmesi sırasında yalan beyanda bulunmak şekli ile bu suçu işlediği” iddia edildi.

İddianamede, Türer’in, “resmi belgede sahtecilik” ve “resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda” bulunmak suçlarından 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Milliyet

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar