'Böcek' davasında duruşma günü

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın 3. duruşması başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Böcek' davasında duruşma günü

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı çağında iş ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 bireyin yargılandığı davanın üçüncü celsesi, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, eski Başbakanlık Koruma Dairesi Şube Müdürü Zeki Bulut, suç tarihinde Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amirliğinde polis memuru bulunan Seyit Saydam, o tarihlerde Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amirliğinde Komiser Yardımcısı bulunan İbrahim Sarı, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da aralarında olduğu 6 sanık ile avukatları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakanlığın avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme, sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Enes Çiğci ve İlker Usta hakkında, "üzerilerine atılı suçların niteliği, güçlü suç şüphesinin varlığı ve CMK'nın tutuklamaya ait 100. maddesinin 2. fıkrasındaki nedenler hususunda somut olguların bulunması göz önüne alınarak", oy çokluğuyla yakalama kararı vermiş, Zavar ve Usta geçtiğimiz günlerde Romanya'da yakalanmıştı.

İddianame

İddianamede, Erdoğan'ın Başbakanlığı çağında Resmi Konutu'nun 24 Kasım 2011- 29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki iş ofisinin ise 25 Kasım 2011- 29 Aralık 2011 tarihleri içerisinde dinlendiği belirtiliyor ve dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki iş ofislerinde, saklı dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş şekilde olduğu kaydediliyor.

Sanıklardan 6'sı "Başbakan'ı politik casusluk amacıyla dinlemek, halk görevlisinin hususi yaşamın gizliliğini ihlal, insanlar arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 sene 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.

Sanıklardan 7'sinin ise tıpkı suçların işlenmesine katkı ettikleri savunuluyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar