Böbrek kırma cihazı hastanede kalış süresini kısaltacak

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bölge Birliği tarafından Manisa Devlet Hastanesi’ne, üroloji ameliyatlarında kullanılma üzere alınan "flexible üreteronoskopi ve laser litotriptör" cihazı bağışlandı.

Google Haberlere Abone ol
Böbrek kırma cihazı hastanede kalış süresini kısaltacak

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bölge Birliği tarafından Manisa Devlet Hastanesi’ne, üroloji ameliyatlarında kullanılma üzere alınan "flexible üreteronoskopi ve laser litotriptör" cihazı bağışlandı. 167 bin 400 liraya alınan cihaz, taşı olan hastaların hastanede kalış sürelerini kısaltacak. Hastalar, cihaz tarafından taşın kırılması sırasında hiçbir acı veya ağrı hissetmeyecek.

Cihazın teslim töreni, hastanenin idari binasının toplantı salonunda düzenlendi. Burada konuşan Kooperatif Başkanı Recep Çınar,esnaf ve sanatkarların cüzi katkılarından arttırdığı paralarla aldıklarını söyledi. Bundan sonra da bu bağışların daha güzellerini yapmaya çalışacaklarını dile getiren Çınar, “Böyle bir cihaz ilimizde yokmuş. Devlet Hastanesi bizden böyle bir talepte bulundu ve biz de memnuniyetle kabul ederek cihazı alıp kendilerine teslim ettik. Cihazı hastanemize kazandırdığımız için mutluyuz. Hastanemize ve ilimize hayırlı olsun.” dedi. Cihazın maliyetinin 167 bin 400 lira olduğunu aktaran Çınar, 100 bin lirasının birlik, 67 bin 100 lirasını da Kefalet Kooperatifi tarafından karşılandığını bildirdi.

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz ise, “Bunlar bizim için çok değerli. Sonuçta Sağlık Bakanlığımız da cihaz alımı için bu yıl içinde Manisa’ya 5 milyon TL verdi. Cihaz parkımızı genişlettik. Yatırım, onarım olarak bir yıl içinde 396 bin TL’lik yatırım yapıldı. 2015 yılı sonuna kadar 900 bin TL’lik yatırım yapılmış olacak. Her geçen gün teknoloji ilerledikçe bu cihazların da yenileri çıkıyor. Başkanlarımız, hem sağlığa hem de hastanemize çok duyarlı oldukları için böyle bir cihazı bağışladılar. Bağıştan dolayı teşekkür ederiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar