BM, Türkiye de 'Dünya Saati Kampanyası'na destek verecek

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği, BM'nin iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 29 Mart Cumartesi günü dünya genelinde düzenleyeceği Dünya Saati Kampanyası'na destek vereceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
BM, Türkiye de 'Dünya Saati Kampanyası'na destek verecek

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği, BM'nin iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 29 Mart Cumartesi günü dünya genelinde düzenleyeceği Dünya Saati Kampanyası'na destek vereceğini açıkladı. Bu kapsamda güvenlik amaçlı olanların haricindeki ışıklarını söndürerek etkinliğin içinde yer alacak.

Ankara BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; BM, hem New York'taki genel merkez binasında hem de Türkiye dahil dünya genelindeki temsilcilikleri aracılığıyla kampanyaya katılacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bireyleri, kuruluşları ve işletmeleri iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik kampanyaya destek vermeye ve 29 Mart günü ışıklarını bir saatliğine kapatmaya çağırdı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından ilki 2007 yılında gerçekleştirilen dünya saati etkinliğine geçtiğimiz yıl 150 ülke katılarak bir rekora imza attı. Türkiye'de de 2014 yılında, 400'den fazla kurumun, 20'den fazla valilik ve belediye ve binlerce kişinin etkinliğe destek vereceği belirtiliyor.

    Bu yılki etkinlik kapsamında dünya genelinde Paris'in simgelerinden Eyfel Kulesi'nden, New York'taki Empire State binasına, Moskova'da Kremlin Sarayından, Çin Seddi ve Mısır'daki piramitlere kadar bir çok yerde ışıkların söndürülmesi bekleniyor.

    WWF, 'Dünya Saati' hareketine destek vermek isteyen tüm bireyleri, kamu kurum ve özel sektör kuruluşlarını 29 Mart 2014 Cumartesi günü yerel saatle 20.30-21.30 arasında, güvenliği tehdit etmeyen alanlarda ışıklarını söndürmeye, elektrik kullanımını azaltmaya ve küresel iklim değişikliği için dünyadan çıkacak tek sesin parçası olmaya davet etti. CİHAN

Yorumlar