'Bizim çocuklarımız ölüp giderken sizin çocuklarınız çalıp çırpıp dolaşamaz'

Gezi olaylarında ekmek almak için dışarı çıkan ve polisin attığı biber gazi fişeğinin başına isabet etmesi sonrası ağır yaralanan ve 269 komada kaldıktan sonra dün hayatını kaybeden Berkin Elvan(15) için Ordu'nun Ünye ilçesinde protesto yürüyüşü yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Bizim çocuklarımız ölüp giderken sizin çocuklarınız çalıp çırpıp dolaşamaz'

Gezi olaylarında ekmek almak için dışarı çıkan ve polisin attığı biber gazi fişeğinin başına isabet etmesi sonrası ağır yaralanan ve 269 komada kaldıktan sonra dün hayatını kaybeden Berkin Elvan(15) için Ordu'nun Ünye ilçesinde protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada, "Bizim çocuklarımız ölüp giderken sizin çocuklarınız çalıp çırpıp sokaklarda dolaşamaz" denildi.

Ünye Devlet Hastanesi yanında toplanan eylemciler sahil boyu Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek, slogan attı.
Elvan için slogan atan grubun ellerinde “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil”, “14 yaşında vurdunuz, 15 yaşına kadar komada kaldı, 16 kiloda öldü”, “En son 1 TL olan ekmek ne ara bir cana mal oldu”, “Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk”, “Bu hesap mahşere kalmaz”, “Hoşça kal umudun çocuğu, Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Bugün bütün ekmekler Berkin kokacak” şeklinde pankartlar açıldı.

Yürüyüş sonrası grup adına Ezgi İlkay Teneş bir basın açıklaması yaptı. Teneş, “AKP diktatörlüğünü alanların dar etme vaktidir. Katillerin ellerini kollarını sallaya sallaya gezdiği sokaklarda halkın özgürlüğünün filizlendiği, Gezi'nin kokusu hala duruyor. Ve sizler bu kokuyu soludukça her birinizin yanına korku sarıyor. Berkin aylardır okuluna gidemedi, arkadaşlarıyla sokakta oynayamadı, yeni filimler çıktı izleyemedi, yeni romanlar yazıldı okuyamadı, karneler basıldı ne karnesini ne de karne hediyesini alabildi. Ailesinin de sokakta uçurtma uçururken düştüğü karne gününde elinde karnesiyle eve geldiği günleri ve evden ekmek almaya çıktığı getireceği ekmeği günlerce bekledi. Bizim çocuklarımız ölüp giderken sizin çocuklarınız çalıp çırpıp sokaklarda dolaşamaz. Elbette korkacaksınız halkın özgürlük direnişinin karşısında çünkü, tarihin her döneminde olduğu gibi son sözü direnenler söyleyecek. Son sözü halkı ile beraber direnen Ali, İsmail, Abdullah, Ethem, Medeni, Ahmet, Mehmet ve Hasan, Ferit söyleyecek. Bizler söyleyeceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar