Bize de tahsis edecek misiniz?

Kadir Topbaş'ın dün Şile ve Ağva'da yaptığı mitinglere İETT otobüsleriyle köylerden AK Partililerin taşındığını öne süren CHP Şile Belediye Başkana Adayı Aras Aslan, iddiasını fotoğraflarla savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bize de tahsis edecek misiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Kadir Topbaş'ın dün Şile ve Ağva'da yaptığı mitinglere İETT otobüsleriyle köylerden AK Partililerin taşındığını öne süren CHP'liler açıklamalarda bulundu.

"BU OTOBÜSLERİNİ YAKITLARININ NEREDEN KARŞILANDI"

İddialarını çektikleri fotoğraflar ile savunan CHP Şile Belediye Başkan Adayı Aras Aslan, miting için kullanılan İETT otobüsü sayısının 40-50 civarında olduğunu söyledi. Topbaş'ın mitingi için İstanbul ve Şile'nin köylerinden bu otobüslerle AK Partililerin taşındığını ileri süren Aslan, "Halk otobüsleri bedeli karşılığında taşıma yapılabiliyor. Bunda bir sıkıntı yok. Ancak sorun İETT otobüslerinin kullanılmış olması. Bu otobüslerini yakıtlarının nereden karşılandığı, taşımaların nereden yapıldığı, otobüsleri kimlerin kullandığının açıklanmasını istiyoruz. Böyle bir imkan varsa biz de önümüzdeki hafta Mustafa Sarıgül'ün mitinginde İETT otobüslerini kullanabilecek miyiz?" dedi.

"KÖYLERE GİDİP İNSANLARI GETİRMİŞLER"

Ayazma plajı otoparkındaki çok sayıda İETT otobüsünün fotoğrafını gösteren CHP İlçe Başkanı Sacit Terzi de, “Otobüsler kesinlikle Kadir Topbaş'ın mitingi için gelen otobüsler. Köylere gidip insanları getirmişler" diye konuştu.
CHP ilçe yöneticileri ise Şile'de İETT durakları olduğunu ancak sadece özel halk otobüslerinin çalıştığını söyledi. Şile'nin en büyük sorununun İETT otobüsü olmamasını gösteren 
CHP İlçe yöneticileri "Şile'den 57 köyümüz, 5 tane mahallemiz var. Ancak burada İETT otobüsleri çalışmıyor. Özel halk otobüsleri çalışıyor. 5 senede bir İETT otobüslerini görüyoruz" dedi.
CHP'liler, halk otobüslerinin gidiş- geliş 18 tl ücret aldığını da kaydetti.

FOTOĞRAFLAR VERDİLER

CHP'lilerin basına dağıttığı fotoğraflarda sahildeki otoparka dizilmiş çok sayıda sarı renkte İETT otobüs olduğu görülüyor. Ayrıca ilçe merkezinde ilerleyen İETT otobüslerinin de ön camlarında köy isimleri üst bölümlerinde ise "görevli" yazması dikkat çekiyor.

Yorumlar