"Bizden sonrakiler belki o çarşafa başını koyacaktı"

Türkiye onu Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından kurtulduğu sırada ambulansta söylediği, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." sözleriyle tanıdı. Aynı madende çalışan onlarca arkadaşını kaybeden evli ve 1 çocuk babası...

Google Haberlere Abone ol
"Bizden sonrakiler belki o çarşafa başını koyacaktı"

Türkiye onu Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından kurtulduğu sırada ambulansta söylediği, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." sözleriyle tanıdı. Aynı madende çalışan onlarca arkadaşını kaybeden evli ve 1 çocuk babası Murat Yalçın, yaşadığı o anları anlattı.

    Soma'daki kendisiyle birlikte 4 kardeşinin de madenlerde çalışarak ekmek parası kazandığını ifade eden Yalçın, olay günü madende 160 arkadaşıyla bir arada olduklarını ve çok şeyler yaşadıklarını anlattı. Yalçın, "Giden gidiyor, bayılan bayılana. Arkadaşları kurtardık, zaten bizde kendimizde değiliz. Şükür Allah'a, ağabeyim gelmişti beni kurtarmaya, ben ağabeyimi gördüm, çok sevinmiştim, gururlandım. Allah'a şükürler olsun çıktım dışarı. Ambulansa binmek, çizmeyi çıkarmak. Yani devletimize şey olmasın diye, çarşaf kirlenmesin diye, bizden sonraki arkadaşları düşünüyorsun. Çıkan, acil olanları. Ne bileyim adam belki çok acil olarak başını oraya koyacak, çamur olmasın. Bizim aileden gelen disiplin, temizlik anlayışını çok severim. Evde olsun, işyerinde olsun. Kimse ister mi evinin pis olsun. Sevdiğimiz bir şey. " diye konuştu.

    Yalçın şunları söyledi: "Benim içinden bunlar geliyor, ben temizliği severim. devletimize, milletimize niye zarar gelsin. Biz toprakların üzerinde yaşıyoruz, Türk çocuğuyuz, Anadolu çocuğuyuz, temizlik imandan gelir."

    "DAHA İYİ İŞTE ÇALIŞMAYI KİM İSTEMEZ"

    Yaşadığı olayın ardından tekrar madende çalışıp çalışmama konusunda karar vermediğini, buna aile olarak karar vereceklerini belirten Yalçın, "Çalışsam da çalışmasam da hayırlısı. Allah hayırlısını nasip etsin." dedi. Yalçın, daha iyi firmalardan iş teklifi gelmesi durumunda bunu muhakkak değerlendireceğini belirterek, "Temiz daha iyi iş olmasını kim istemez." ifadelerini kullandı.

    "HAYATINI KAYBEDEN ARKADAŞLARIN AİLELERİNE ALLAH SABIR VERSİN"

    Kendisiyle birlikte 4 erkek kardeşinin madenlerde çalışarak para kazandığını, kendi çalıştığı madende iki kardeşinin de çalıştığını kaydeden Yalçın, olayın işin bittiği 15.30 gibi, yer üstü servisine yakın vardiya sonuna denk geldiğini belirti. Çok sayıda arkadaşını kaybettiğini dile getiren Yalçın, "Allah yardım etsin, ailelerine sabır versin. Allah tekrarını göstermesin. Aşağı yukarı 13-14 yıllık madenciyim ilk defa böyle bir şey yaşadım. Ocağın her tarafını duman sarmıştı, nasıl çıkacaksın. kimisi bayıldı, kimisi kustu. Biz eski işçi olduğumuz için arkadaşlara yardımcı olduk, moral verdik. Bizde yürüyemiyoruz, hareket edemiyoruz. Allah'a şükür çıktık dışarı." ifadelerini kullandı. Yalçın, vardiyada aşağı yukarı 750 kişi olduğunu, hepsinin de tanıdığı insanlar olduğunu belirtti.

    "KIZIMI GÖRDÜM DAHA ÇOK MUTLU OLDUM"

    Madenden çıktıktan sonra en büyük mutluluğu 3,5 yaşındaki kızı Dicle ve yakınlarını görmesiyle yaşadığını da anlatan Yalçın, "Ağabeyim gelmişti kurtarmaya, ailemi gördüm, kızımı gördüm daha çok mutlu oldum. Kızını aileni görmek ne güzel. Allah tekrarını göstermesin." şeklinde konuştu.

    Madendeki herkesin sağ salim kurtularak ailelerine kavuşmasını istediğini de belirten Yalçın, ancak bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Yalçın madde manevi desteğe ihtiyacı olduğunu, madende çalışırken bankadan kredi çekerek ev yaptırdığını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar