'Biz Ebruyuz Projesi'nin mimarı müdür de merkeze alındı

Adana'da birlikte yaşama, uyuşturucu ve hırsızlık konularındaki projeleriyle adından söz ettiren İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

Google Haberlere Abone ol
'Biz Ebruyuz Projesi'nin mimarı müdür de merkeze alındı

Adana'da birlikte yaşama, uyuşturucu ve hırsızlık konularındaki projeleriyle adından söz ettiren İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Yerine ise Polis Başmüfettişi Cengiz Zeybek atandı.

Gürkan, Adana'nın göç alan bölgelerinde yaşayan dezavantajlı çocuklar ve gençlere yönelik başlattığı 'Biz Ebruyuz Projesi kapsamında bir koro kurmuştu. Koroda yer alan çocuk ve gençler Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Boşnakça, Gürcüce, Lazca şarkılarla keyifle izlenen bir birliktelik sunmuşlardı. Gürkan, bunun ardından şehirdeki hırsızlık şüphelilerini polislere emanet eden bir projeyi başlattı. Proje kapsamında şüphelilerin yaşam koçu olan polisler, ihtiyaç anında kendilerine başvuranlara destek veriyordu. Uyuşturucu bağımlılarını güzel sanatlara yönlendiren projeyle onların hayata hazırlanmalarına katkı sağlayan Gürkan, bu sayede yaklaşık 50 bağımlının ailelerinden de teşekkür almıştı.

Gürkan, 'Biz Ebruyuz Projesi'nin tanıtımının ardından yaptığı açıklamada, "Topluma hizmet sayılabilecek ne yapabiliriz, diye düşündük. Bu çocuklarla bir araya gelme arayışını gerçekleştirebiliriz, dedik. Sadece göçle gelen ailelerin yoğun olarak bulunduğu risk altındaki çocuklarla temas kurduk. Çocukların o bölgelerdeki okullarda olmalarının dışında bizim için hiçbir özellikleri yoktu. Eğitim süresince bize sürekli hedef büyüttüler. Gün geçtikçe hedefin büyütülmesi bizleri ayrıcı mutlu etti." demişti.

52 yaşındaki Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Adana'ya atanmıştı. Gürkan, 18 Eylül 2012 yılından bu yana görev yapıyordu. Gürkan görevi, Mehmet Avcı'dan devralmıştı.
CİHAN

Yorumlar