“Biz Ebruyuz” diyen çocuklar 8 dilde dostluk şarkıları söyledi

Adana’da yoğun göç alan kenar mahallerde risk altındaki çocukları topluma kazandırmak amacıyla kurulan ve bu yıl 1000 öğrenciye burs temin için çalışmalarını sürdüren Biz Ebruyuz Derneği öğrencilerinin sanat gösterisi göz kamaştırdı....

Google Haberlere Abone ol
“Biz Ebruyuz” diyen çocuklar 8 dilde dostluk şarkıları söyledi

Adana’da yoğun göç alan kenar mahallerde risk altındaki çocukları topluma kazandırmak amacıyla kurulan ve bu yıl 1000 öğrenciye burs temin için çalışmalarını sürdüren Biz Ebruyuz Derneği öğrencilerinin sanat gösterisi göz kamaştırdı. Çocuklar, 8 dilde seslendirdikleri şarkıları ile ‘dostluk’ vurgusunda bulundu.

Çukurova Belediyesi Tiyatro Salonu’nda konser ve halk dansları olmak üzere iki bölümde gerçekleşen etkinlikte 95 öğrenci yer aldı. Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, müdür yardımcıları eşleriyle birlikte katılırken aileleri de çocukları yalnız bırakmadı.

Biz Ebruyuz Derneği Korosu Türkçe, Kürtçe, Lazca, Boşnakça, Ermenice, Gürcüce, Arapça ve İngilizce şarkıları ile barış mesaj verdi. Yaklaşık iki saat süren programda çocuklar ayakta alkışlandı.

Yurt dışında olduğu için geceye katılamayan Biz Ebruyuz Derneği Başkanı Gökhan Gündoğdu, gönderdiği mesajda, kendilerine destek veren kurum temsilcilerine teşekkür etti. Biz Ebruyuz Derneği Başkan Yardımcısı Şule Özülkü, ise amaçlarını “Yurt içinde dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden çocuk ve gençler arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak; yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçlarını karşılamak.” olarak özetledi. Özülkü, daha sonra katkılarından dolayı Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’e teşekkür plaketi verdi. İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’de böyle güzel bir projeye destek vermekten onur duyduklarına ifade etti. Zeybek, “Biz güçlü ve bir arada olmaktan mutlu bir mozaiğiyiz. Bunu çocuklarımız bizlere daha iyi gösterdi. Emeği geçen herkesi yürekten alkışlıyorum” diye konuştu. Organizasyon çocuklarla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

CİHAN

Yorumlar