Bitlis’teki gazeteciler basın derneği kurdu

Bitlis ve ilçelerinde uzun yıllardır çeşitli yerel ve ulusal ajans, kanal ile gazetelerde muhabirlik ve temsilcilik yapan basın mensupları, Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği'ni (BİGADER) kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’teki gazeteciler basın derneği kurdu

Bitlis ve ilçelerinde uzun yıllardır çeşitli yerel ve ulusal ajans, kanal ile gazetelerde muhabirlik ve temsilcilik yapan basın mensupları, Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği'ni (BİGADER) kurdu.

Basın derneği bir yandan ildeki gazetecilerin sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmayı, diğer yandan ise yazılı ve görsel medya yoluyla Bitlis’in tanıtımına katkı sunmayı hedefliyor. BİGADER ayrıca ilde doğru, ilkeli, hızlı ve tarafsız yayın anlayışına da yeni bir boyut kazandırmayı; yurt içi ve yurt dışındaki gazeteciler arasında kaynaşma, birlik ve beraberlik ruhunu hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Yapılan yönetim kurulu toplantısı neticesinde dernek başkanlığına ilde uzun yıllar köşe yazarlığı, çeşitli ajans ve televizyon muhabirliği yanı sıra çeşitli gazetelerde temsilcilik yapan Mahir Okay seçildi. Dernek kuruluş aşamasında büyük gayretleri bulunan Türkiye Muhtarlar Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün ise yönetim kurulu üyeliği ve dernek onursal başkanlığına seçildi.

“BİGADER’İN WEB SİTESİ YAYINA GİRDİ”

Bitlis’te ciddi anlamda projeler hayata geçirmeyi planlayan BİGADER yapacağı faaliyetleri ve ildeki haberleri il dışındaki takipçileriyle paylaşmak için sosyal medyayı da aktif şekilde kullanmayı hedefliyor. BİGADER’in yeni ama kalıcı olacağını belirten Dernek Başkanı Mahir Okay, basın derneği anlamında Bitlis’te ilk olduklarını dile getirerek, BİGADER’in daha yakından takip edilebilmesi için web sitesi kurduklarını ifade etti. Okay, BİGADER’i takip etmek isteyenlerin www.bigader.com web sitesini ziyaret edebileceklerini duyurdu.

BİGADER olarak gerek görsel gerekse yazılı medyada ilin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için hazır olduklarını vurgulayan Başkan Okay, “BİGADER olarak artık ilimizdeki basın mensuplarıyla tek çatı altında toplanmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile de ilimize tanıtım anlamında daha çok katkı sağlayacağımıza inanıyorum. İlin tanıtımına katkı anlamında arkadaşlarımızla elimizden geleceği yapacağız. Yine bu kapsamda dernek olarak yarışmalar yapacağız. Ayrıca hazırlayacağımız projeleri de hayata geçireceğiz. Bu bağlamda her zaman yeni fikirlere açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu konuda fikirler ve önerilerini bizlerle paylaşmak isteyen arkadaşlarımız derneğimizin [email protected] mail adresinden de bizlere ulaşabilirler.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar