Bitlis’te “Valilik kupası” kayak yarışları tamamlandı

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dün yapılan kuzey disiplini kayaklı koşu yarışları yapılan “Valilik kupasının” bu günde ikinci ve son etabı olan alp disiplini kayak yarışları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te “Valilik kupası” kayak yarışları tamamlandı

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dün yapılan kuzey disiplini kayaklı koşu yarışları yapılan “Valilik kupasının” bu günde ikinci ve son etabı olan alp disiplini kayak yarışları yapıldı.

Bitlis merkezde bulunan Erhan Onur Güler Kayak Tesislerindeki düzenlenen yarışlara 6 kategoride 130 sporcu katıldı. Yapılan yarışlara katılan sporcular dereceye girmek için bir birleriyle kıyasıya yarıştı. Kayak sporunu geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışlarda sporculardan bazıları hızını alamayıp yere çakılırken, bazıları ise usta kayakçılara taş çıkardı. Yoğun ilginin olduğu yarışlarda yarışçılar hünerleriyle göz doldururken, kayakçıların kıyasıya yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Yapılan yarışlar neticesinde dereye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, dün ve bu gün düzenlenen yarışlara toplam 180 sporcu katıldığını söyledi.

Bitlis’te her zaman olduğu gibi spora ve sporcuyu önem vermeye devam ettiklerini kaydeden Vali Yurdakul: “Bitlis ilimiz bu gün spor bakımından olağan üstü bir gün yaşıyor. Bu gün itibariyle 180 sporcumuzun katıldığı şehrimizde bulunan 3 kayak merkezinden bir tanesinde il çapında kayak yarışları düzenledi. Göreve başladığımız günden bu yana gerek gençlik spor il müdürümüz gerek özel idare imkanlarımız gerekse kalkınma bakanlığımız tarafından sağlanan sodes ödeneklerimizle özellikle 7’den 70’e Bitlis’te bulunan bütün gençlerin, yaşlıların, orta yaşların kayak sporundan azmi istifade etmesi, eskiden olduğu gibi şehrimizden şampiyonlar çıkması için özel bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Bu günde burada ilimizde 180 sporcunun katılımıyla il ölçeğinde bir yarılma düzenlendi. Bu sporcularımızdan 31 tanesi birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü kazandı. Ayrıca biz ilimizde kayak sporunu tescil etmek için özellikle gençlerin önünü açmak, onları motive etmek ve geleceğin şampiyonları olarak olnları geleceğe hazırlamak için kendilerini bu gün altınla ödüllendirdik. Aynı zamanda özel idaremiz, sodes’imiz, gençlik spor müdürlüğümüz ve hatta emniyet müdürlüğümüz sosyla hizmet kapsamında yürütülen kayak projeleri, kayak projeleri devam ediyor. İlimizdekiş bu projelerin gerek bölgemize gerekse ülkemize örnek olmasından dolayı sdon derece mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında dereceye giren sporcular madalya ve altınla ödüllendirildi.
CİHAN

Yorumlar