Bitlis’te tarihi eserler çalıştayı düzenlenecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bitlis İl Temsilciliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından 25 – 26 Ekim tarihleri arasında 'Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi...

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te tarihi eserler çalıştayı düzenlenecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bitlis İl Temsilciliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından 25 – 26 Ekim tarihleri arasında 'Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı'nın 5'incisi Bitlis’te yapılacak.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve il dışından alanında uzman yaklaşık 30 akademisyenin katılımıyla BÜE’nün Rahva yerleşkesinde düzenlenecek olan çalıştay ile tarihi eserlerin korunması ve geleceğe güvenle devredilmesi amaçlanıyor. Yapılacak olan çalıştay ile ilgili açıklamada bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Bitlis İl Temsilcisi İnşaat Mühendisi Cengiz Şahin, yapılacak olan çalıştayın ilk gününde katılımcıların Bitlis merkez ve Ahlat ilçesinde ki tarihi eserleri yerinde görüp inceleme yapacaklarını söyledi. Çalıştayın ikinci gününde ise yapılacak olan değerlendirme çalıştayı ile sonuç bildirgesinin yayımlanacağını belirten Cengiz Şahin, "Çalıştayımızda öncelikli olarak Bitlis Valiliğine bağlı olan Koruma, uygulama ve denetim bürosu (KUDEB), birimi tarafından envanteri çıkarılan başta tarihi Bitlis Evleri, diğer tarihi eserlerin sunumları yapılacak. Bu sayede Bitlis’te bulunan tarihi eserler korunarak, gelece güvenle devredilmesi hedefleniyor." dedi.

Bitlis’in her bir ilçesiyle ayrı bir açık hava müzesi olduğunu ifade eden Şahin, "Açık hava müzesi olan Bitlis ilimizde yer alan tarihi ve kültürel değeri yüksek bu değerlerimizi tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Yine bunun yanında yapılacak olan çalıştayla konuyla alakalı olarak tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bu tarihi yapıların restorasyonuyla ilgili algılarını Bitlis’e yöneltmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Bitlis’te ki büyük STK’lardan olan Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) gibi STK ve üyelerinin Bitlis’te ki tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkı sunmasını ve topyekun bir tanıtım yapmayı da amaçlıyoruz. Bu çalıştayda ayrıca Bitlis Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, KUDEB, Bitlis ve Ahlat Belediyeleri, BETAV, BİGİAD, ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) gibi paydaşlarımızda bulunuyor. Bu vesile ile gerek ilimizde ki eserleri tanıtmak ve gerekse koruyarak güvenle geleceğe taşıma noktasında önemli adımlar atılacağına inanıyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar