Bitlis'te kadın destek merkezi açıldı

Bitlis Valiliği'nin Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hayata geçirdiği Kadın Destek Merkezi (KADEM) hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te kadın destek merkezi açıldı

Bitlis Valiliği'nin Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hayata geçirdiği Kadın Destek Merkezi (KADEM) hizmete açıldı.

Bitlis Devlet Hastanesi karşısında hizmete açılan KADEM yaklaşık 485 bin liraya mal edildi. Açılışa katılan Vali Veysel Yurdakul, toplumun yarısını oluşturan kadınların kalan yarısını da eğittiğini söyledi Vali Yurdakul, "Kadınlarımız toplumun her alanında bizlere destek olmak için her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Kadınların haklarını ödemek böyle bir programla mümkün değil. Ancak biz şuna inanıyoruz. Toplumun yarısını kadınlar teşkil ediyor, diğer kalan yarısını da yine kadınlar eğitiyor. Bir ana olarak, bir eğitimci olarak. Biliyoruz ki bu merkezde hem hayatı hem hayatın gerçeklerini, bir takım bilgileri, kitapları ve işin esası değerlerimizi tekrar öğreneceksiniz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise toplumun kıymetlileri olan kadınlar için açılan merkezlerin Bitlis'teki gelişim ve değişime katkı sunacağını söyledi. Geçtiğimiz ay Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin'in açılışını yaptığı merkeze başvuru sayısının her geçen gün arttığını da dile getiren Alaydın, "Biz bu tür yerleri açtığımızda bizleri en fazla mutlu eden olgu, bu merkezlerin dolu olmasıdır. Buradan mahallelilerimize seslenmek istiyorum. Buranın bütün nimetlerinden faydalanın. Buradan siz faydalandıkça biz daha yeni merkezler açmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, merkezin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış, verilen ikramın ardından sona erdi.


CİHAN

Yorumlar