Bitlis'te iki yıl süren kan davası barışla sonuçlandı

Bitlis’te iki yıl önce akraba olan iki aile arasında cinayet nedeniyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te iki yıl süren kan davası barışla sonuçlandı

Bitlis’te iki yıl önce akraba olan iki aile arasında cinayet nedeniyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Bitlis’te bir otelde düzenlenen barış töreninde barışan aileler, barış sözü verdi.

Düzenlenen barış töreninde konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, aynı havayı teneffüs edip, aynı ekmeği yediklerini ve aynı suyu içtiklerini belirterek, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini söyledi. "Bizim iki tane ışığımız var. Bunların en önemlisi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, diğeri ise efendiler efendisi Peygamberimizin sünnetidir." diyen Vali Yardımcısı Pektaş, "Zaten bu iki ilahi öndere sıkı sıkıya sarılırsak, emin olunki geçmişten geleceğe önümüze çıkan pek çok sorunun da çözümüne elbirliği ile kavuşmuş olacağız. Bugün dahi yaşadığımız pek çok sorunun cevabının geçmişte olduğu gibi yüce kitabımız Kur’an’da olduğunu ve Peygamber Efendimizin sünnetinde olduğunu biliyoruz. Efendiler efendilerinin yaşadığı sıkıntıların milyonda birini şu an burada olan hiçbir insan yaşamamıştır. Efendiler efendisi Tayf’e İslamiyeti yaymak için gittiğinde orada karşılaştığı zulmü buradaki pek çok kişi biliyordur. Ama buna rağmen Allah’ın resulü oradaki insanları affedebilme büyüklüğünü gösteriyor. Yüce Allah kardeşlik hukukundan o kadar çok bahsetti ki komşuyu komşuya mirasçı kıldı. Bizler böyle bir kültürden ve kardeşlikten geliyoruz. Bizim bu hukukumuz kardeşlik hukuku üzerine dayalıdır. Öyleyse neyin kavgasını veriyoruz, neyi paylaşamıyoruz. Bu noktada şapkayı önüne koyup şöyle bir düşünmesi gerekiyor. Acımız bir, sevincimiz bir, bölüştüğümüz ekmek bir, içtiğimiz su bir. bu noktada inşallah bundan sonraki süreçte ümidimiz odur ki bu tip kırgınlıklar ve kötü huylar bir an önce bertaraf olur da, İslam alemi o geçmişte var olan ışığını yine yedi cihana yayar. Bitlis hakikaten geçmişten gelen birçok ilmi alimiyle alemi nurlandırmış bir kenttir. Pek çok yerde belki bu tip tatsız durumlar olabilir, ama Bitlis’te olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkarak dualar eden Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise bugün Allah’ın razı olacağı Hz. Muhammed’in hoşnut olacağı bir durum için bir araya geldiklerini ifade ederek, barışın ve barışa vesile olmanın önemine vurgu yaptı.

Barışın kalıcı olması temennisinde bulunan Müftü Akbaba, "İnşallah bu günkü barış programımız ülkemizde de daim olur. Bunun için dua etmeye devam edelim inşallah. Allah bu tür barışların devamını sağlasın." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte barış duaları ederek Kuran’ı Kerim’in altından geçti. Daha sonra ise bir birlerine sarıldı.
CİHAN

Yorumlar