Bitlis’te hayvanlar için doğaya yiyecek bırakılıyor

En çok kar yağışının yaşandığı ve bu günlerde de Sibirya soğuklarının etkili olduğu Bitlis’te hayvanseverler doğada aç kalan hayvanları unutmadı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te hayvanlar için doğaya yiyecek bırakılıyor

En çok kar yağışının yaşandığı ve bu günlerde de Sibirya soğuklarının etkili olduğu Bitlis’te hayvanseverler doğada aç kalan hayvanları unutmadı. Bazı öğrenciler ise kanatlı hayvanlar için ağaçların dallarına ekmek taktılar.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Sevgi Seli Dayanışma Derneği (SEVGİDER), tarafından sokak hayvanları ve yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı.

Doğada aç kalan yabani ve sokak hayvanlar için belirlenen noktalara yiyecek bırakan dernek üyeleri, aynı zamanda yanlarında götürdükleri veteriner hekim de soğuk ve açlıktan etkilenen hayvanlara anında müdahale etti.
Tatvan ilçe sınırlarında bulunan Nemrut Dağı eteklerine ve sokak aralarına hem sokak hayvanları hem de yabani hayvanlar için yiyecek bıraktıklarını belirten SEVGİDER Başkanı Hakan Torun Oral, kış boyunca hayvanlar için doğaya yiyecek bırakmaya devam edeceklerini söyledi.

    Özellikle Bitlis’te kış şartlarının çetin geçmesi nedeniyle insanların olduğu kadar bundan hayvanlarında olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Başkan Oral, “Bu nedenle bizde derneğimizin kuruluş gayelerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışma ilkesini baz alarak sadece bu yardımlaşmanın insanlar arası olmadığını göstermek amacıyla doğada aç kalan hayvanlara da yardım eli uzattık. Ve kış boyunca da dernek üyelerimizle birlikte doğaya yem bırakma mesaimizi devam edecektir.” dedi.

    Haftanın belirli günlerinde doğaya yem bıraktıklarını dile getiren Hakan Torun Oral, “Amacımız biz insanların bile zorlandığı bu çetin kışta hayvanları kaderine ve ölüm terk etmemektir. Bu nedenle yanımıza veteriner hekim de alarak doğaya hayvanlar için yiyecek bırakıyoruz. Bu uygulamamız kış boyunca devam edecek. Biz bunu yaparken diğer vatandaşlarımızdan da bir ricamız var. Onlarda sokak hayvanları için yemek artıklarını kaplara koyup sokaklara bıraksınlar.” diye konuştu.

    Veteriner Hekim Rehber Altıntaş ise sokak ve yaban havyalarının kış aylarında yiyecek ihtiyaçlarının iki katına çıktığını belirti.

    Özellikle kedi ve köpeklerin 2 gün aç kalmasının ardından açlıktan ve soğuktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Veteriner Hekim Altınbaş, “Bizlerde hayvansevelerle birlikte hayvanlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özellikle doğada açlık ve soğuktan dolayı zarar gören hayvanlara hemen müdahale ediyoruz. Kış boyunca biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yemek artıklarını ve diğer yiyecek artıklarını çöpe atmasınlar. Bu yiyecek artıklarını bir kaba koyup kapılarının önüne yada müsait yerlere bıraksınlar. Çünkü hayvanlar kışın gerçekten çok zor durumda kalıyorlar. Belki de kapıya bırakılan o bir kap yemek bir hayvanın hayatta kalmasına vesile olacaktır. Bu nedenle bu konu çok önem arz ediyor. Bunun yanında doğada gördükleri yaralı yada donma tehlikesi geçiren hayvanlar için mutlaka ilgililere haber versinler.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar