Bitlis'te donmak üzere olan 7 köpek kurtarıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kömür yüklü tren vagonlarının üstünde 4’ü yavru toplam 7 köpek donmaktan son anda kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te donmak üzere olan 7 köpek kurtarıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kömür yüklü tren vagonlarının üstünde 4’ü yavru toplam 7 köpek donmaktan son anda kurtarıldı. Eksi 10 derece soğukta, açık vagonda seyahat etmek zorunda bırakılan köpeklerin, nereden geldiği ve kim tarafından vagonlara koyulduğu araştırılıyor.

Demiryolları'ndan yapılan ihbarı değerlendiren hayvanseverler; polis, itfaiye ekipleri ve gazeteciler oluşan ekiple kısa sürede olay yerine intikal etti. Uzun süre tren garında köpek arayan ekipler, farklı vagonlara bırakılmış 4’ü yavru 7 köpeğe ulaşmayı başardı. Olay mahallinde elbirliği yapan ekipler donmak üzere olan köpekleri kurtarmak için hummalı bir çalışma yaptı. Uzun süren uğraşlar sonucu, ayrı vagonlara bırakılan köpekler tek tek bulunarak indirildi. Eksi 10 dereceyi bulan soğuk hava ve yolda üstü açık vagonlarda dondurucu soğukta yol gelmeleri nedeniyle oldukça bitkin düştükleri görülen köpeklere ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Üstleri hemen battaniye ile örtülen köpeklere yiyecek verilerek karınlarını doyurmaları sağlandı. Battaniyelere konularak tek tek tren garından alınan köpekler, araçlarla Tatvan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi Dr. Damla Şahin, yaptıkları çalışma neticesinde 7 köpeğin vagonların üzerinde olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Köpeklerden 4’ünün yavru olduğunu ifade eden Damla Şahin, “Maalesef vagonlar üzerinde tam olarak nereden geldiğini tespit edemedik ama Elazığ bölgesinden gelen tren vagonlarının üzerinde 7 köpek bulduk. Köpekler soğukdan dolayı neredeyse donmak üzereydi. Hemen müdahale ettik. 7 köpeği de alıp araçla kliniğimize götürdük. Burada köpeklerin tedavileri yapılacak. Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Her kim bu köpekleri acımasız ve insafsızca bu vagonlara yüklemiş ve ölüme terk etmişse insanlıktan nasibini almamıştır. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Bu nedenle olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Zaten poliste olayla ilgili soruşturma başlattı. İnşallah bir netice alınır ve bunu yapanlar cezalarını alırlar.” diye konuştu.

Tatvan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekim Sefer Durmuş ise köpeklerin ciddi şekilde donma tehlikesi geçirdiğini bu nedenle de köpeklerden birinin durumunun kötü olduğunu ifade etti.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
CİHAN

Yorumlar