Bitlis’te doktorlar Tıp Bayramı'nı kutladı

Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar ve yönetim ekibi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı yemekte bir araya gelerek kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te doktorlar Tıp Bayramı'nı kutladı

Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar ve yönetim ekibi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı yemekte bir araya gelerek kutladı.

    Düzenlenen programda konuşma yapan Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı. Sağlıkçı olmanın insan sevgisi ve özverinin adı olduğunu ifade eden Başhekim Dilekçi, "İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen; bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveri ile yerine getiren tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

    Sağlıklı yaşamın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğuna işaret eden Dilekçi, “Bu anlamlı günde 365 gün hastasına şifa olduğu zaman mutlulukları yüzlerinden okunan sağlık çalışanlarımıza şunu söylemek istiyorum. Doktorluk çok özveri isteyen bir meslektir. Özverisi kadar sorumluluğu da olan bu mesleğin yapanlar olarak ağır bir yük taşıyoruz. Bu zorluğa göğüs geren tüm hekim arkadaşlarımı ve onlara destek olan bütün sağlık çalışanlarını yaptıkları bu büyük fedakarlıklarından dolayı hasseten kutluyorum. Sağlık alanında Türkiye’nin başarılı işlere imza attığını hepimiz görüyoruz. Sağlık camiasının birer ferdi olarak bu gelişmelerden gurur duyuyoruz. Herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti felsefesiyle hareket eden, fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar; bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden ve ülkemizin en ücra köşelerinde vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini vermek için gecesini gündüzüne katmalarından dolayı hepsine çok teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu.

    Programa, Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şevki Erkal, Bitlis Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Hüsamettin Mutlu ve sağlık çalışanları katıldı. CİHAN

Yorumlar