Bitlis’te 30 bin fidan toprakla buluştu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Eren Holding ve Bitlis Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde BEÜ kampüsüne ağaç dikildi. BETAV Orman Alanı Rahva Yerleşkesi’nde gerçekleşen ağaç dikme etkinliği kapsamında 30 bin fidan toprakla buluştu....

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te 30 bin fidan toprakla buluştu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Eren Holding ve Bitlis Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde BEÜ kampüsüne ağaç dikildi.

BETAV Orman Alanı Rahva Yerleşkesi’nde gerçekleşen ağaç dikme etkinliği kapsamında 30 bin fidan toprakla buluştu. Hedef ise aynı alanda 1 milyon fidan dikmek. Düzenlenen etkinlikte konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, 5 yıl önce kampüs alanının ağaçlandırılmaya başlandığını belirtti.

Başta Eren Holding olmak üzere çalışmalara destek veren tüm kurumlara çok teşekkür eden Prof. Dr. Mahmut Doğru; “Daha önce Eren Holding ile yaptığımız toplantıda kampüs alanımıza 1 milyon ağaç dikmeyi planlamıştık. Bu gün burada 30 bin fidan dikerek bu projenin bir kısmını gerçekleştirmiş oluyoruz. Diktiğimiz bu ağaçların bakımı ve korunması yapılmazsa bunun hiçbir işe yaramayacağını daha önceki deneyimlerimizden gördük. Ağaçların bakımı ve korunmasında Üniversitemiz, Eren Holding ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ortaklaşa hareket edeceğiz. Dikim alanında kanallar açarak ve su deposu oluşturarak ağaçların sürekli olarak sulanmasını sağlayacağız. Amacımız bundan beş yıl sonra buraların tamamen ağaçlandırılmasını sağlamak. Buradan tüm Bitlis halkına seslenmek istiyorum. Gelin hep beraber bu ağaçları koruyalım. Burada yemyeşil bir ormanlık alan oluşturalım ve Bitlis buradan nefes alsın” diye konuştu.

Ağaçlandırma çalışmalarına verdikleri destekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, bu tür çalışmalara sonuna kadar destek vereceklerini ve burayı güzel bir ormanlık alan haline getireceklerini belirtti.

Düzenlenen ağaç dikim etkinliğine Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, Üniversite Yönetimi, Kurum Amirleri, üniversite personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

CİHAN

Yorumlar