Bitlislilerden belediye öncülüğünde özelleştirmenin iptali için imza kampanyası

Bitlis'te, BDP’nin belediye başkanlığını kazanmasının ardından özelleştirilerek satılmak istenen Tekel arazilerinin satışının durdurulması için belediye öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Toplanan imzalar, kararın iptali...

Google Haberlere Abone ol
Bitlislilerden belediye öncülüğünde özelleştirmenin iptali için imza kampanyası

Bitlis'te, BDP’nin belediye başkanlığını kazanmasının ardından özelleştirilerek satılmak istenen Tekel arazilerinin satışının durdurulması için belediye öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Toplanan imzalar, kararın iptali için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilecek.

Bitlis Belediyesi öncülüğünde, Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Güroymak Belediye Eş Başkanı Nazime Arvas, KESK Bileşenleri ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Bitlis Ulu Cami önünde başlatılan imza kampanyası ile hukuksuz olarak alındığı öne sürülen kararın iptali hedefleniyor.

Başlatılan imza kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, Tekel arazilerinin ve Bitlis halkına ait hiçbir şeyin satılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Seçimden hemen sonra böyle bir kararın apar topar alınmasının bu satışın asıl amacını ortaya koyduğuna dikkat çeken Eş Başkan Olan, olayı Bitlis halkına yapılan bir haksızlık olarak değerlendirerek, “Biz bu haksızlığa müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

“KENTİN 3 AYRI NOKTASINDA KURULAN STANTLARLA İMZA TOPLANIYOR”

Özelleştirme kararının iptali için kentin 3 ayrı noktasına imza stantları kurulurken, bir süre devam edecek olan kampanya kapsamında toplanacak olan imzalar bizzat Başbakan Erdoğan’a gönderilecek. İmzalanan dilekçe metninde şu ifadeler yer alıyor: "30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idare seçimleri sonucu belediye değişikliği ile böyle bir karar verilmiş olması yasal olmaktan çok siyasi bir karar olduğu düşüncesi uyandırmıştır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın vermiş olduğu bu karar bizleri ötekileştirmiştir. Herhangi bir partiyi baz alınarak verilen bu karar, hem baz alınan parti hem de diğer partilere oy vermiş bizleri de mağdur ettiğini hatırlatmak istiyoruz. Bu nedenle bu haksız ve hukuksuz kararın ortadan kaldırılmasını Sayın Başbakanımızın kaldıracağı inancını taşıyoruz. Söz konusu taşınmazlar üzerinde 2010 yılından beri Bitlis Belediyesi'nce büyük bir emek sarf etmiş projeleri mevcuttur. Bitlis halkı için sosyal ve çevresel projelerle, daha rahat ve huzurlu bir yaşam için üzerinde durulan projelerin faaliyete geçilmemesi durumunda Bitlis'te yaşayanlar mağdur olacaktır. Anayasa`nın 56. Maddesi: Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Çevre hakkı, dünya üzerinde yaşayan bütün insanların ortak paydası olan doğanın korunması temelinde, eşitlik ilkesine dayalı olarak yükselen bir haktır. İnsanın, bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumak ve geliştirmek için ciddi bir sorumluluğu vardır. Bu bakımdan; kayıtsızlık, ırk ayrımı, ayrımcılık, kolonyal veya diğer biçimlerde baskı, yabancı hâkimiyetini destekleyen, sürekli kılan politikalar terk edilmelidir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 12 Mayıs 2014 tarihli ve 2014/43 nolu kararı Anayasa’ya, uluslararası hukuka ve mevcut mevzuat hükümlerine de aykırılık teşkil etmektedir. Ötekileştirme ile sarsılan güvenimizin yeniden sağlam temellere oturtulması için vicdanlarımızı rahatsız eden haksız ve hukuka aykırı olan, bu haksızlığı Sayın Başbakanımızın düzelteceği inancıyla bilgilerinize arz ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar