Bitlisli hayvanseverler kedi cinayetini kınadı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen hayvanseverler Eskişehir’de Üniversitesi öğrencisi tarafından işkence edilerek öldürülen kedi ve hayvan hakları için eylem yaparak olaya tepkilerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bitlisli hayvanseverler kedi cinayetini kınadı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen hayvanseverler Eskişehir’de Üniversitesi öğrencisi tarafından işkence edilerek öldürülen kedi ve hayvan hakları için eylem yaparak olaya tepkilerini dile getirdi.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde toplanan hayvanseverler 'Hayvan öldürmek kabahat değil, suçtur' , 'Kedi katili serbest, ama neden?', 'Hayvanlara uzanan eller kırılsın' sloganları atarak, 5 bin 199 sayılı yasanın bir an önce değiştirilerek, hayvan öldürmenin kabahatler kapsamından çıkıp Türk Ceza Kanunu'na girmesini istedi. Kedi ve köpeklerin de getirildiği eylemde boyunlarına asılan pankartlar dikkat çekti.

Kedi cinayetine tepki amaçlı yapılan basın açıklamasında, basın metnini okuyan Bir Damla Yaşam Derneği Başkanı Bedriye Altıkardeş, “Eskişehir’de bir cani, evindeki bir kediyi bıçaklayarak, işkenceyle öldürmüştür. Ayrıca bu cani hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya da almıştır. Bu katil cani hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bu gün gün burada ve Türkiye’nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak kedi katili serbest niçin diye sormak için bir araya geldik.” dedi.

Hayvanlar için yaşam hakkı ve adalet istediklerini belirten Altıkardeş, şunları ekledi: “Hayvan öldürmek ile insan öldürmek arası sadece bir adımdır. caniler ve katillerin öldürmeyi, hayvan öldürerek öğrendikleri kanıtlanmıştır. Biz canlılara işkence yapanları ve öldüren katilleri aramızda serbestçe dolaşırken görmek istemiyoruz. Biz, hayvanlara yaygınlaşan şiddet olaylarına seyirci kalınmasına karşıyız.”

Hayvanseverlerden Saadet Aydın ise hayvanlara kalkan ellerin kırılmasını istediklerini söyledi. Hayvanla başlayan şiddetin insanlarla devam ettiğini dile getiren Zuhal Kürüm de “Hayvanlara işkence yapanlara ve öldürenlere en ağır cezaların verilmesini istiyoruz” dedi.

Katliamların her yıl tekrar ettiğini belirten Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Damla Şahin, şöyle konuştu: “İzmir’de yamuk kedi olayının üzerinden çok zaman geçmeden bu olayla karşı karşıyayız. Defalarca Meclis'in önüne gelen bu masum yasa tasarısını Meclis değiştirmiyor ve ceza kapsamına almıyor. Umudumuz 5199 yasa tasarısının değiştirilmesi ve hayvanlara karşı işlenen işkencelerin ve cinayetlerin ceza kapsamına girmesidir.”

Diğer hayvanseverler, hayvanlara zarar verenlerin insanlara da zarar verebileceklerini dile getirerek, hayvanlara eziyet cezalarının daha da ağırlaştırılmasını talep ederek, hayvanlara sevgi aşılanmasını istedi. Yapılan basın açıklamasının ardından olaya dikkat çekmek amacıyla kedi ve köpekler önde hayvanseverler arkada pankartlarla kısa bir yürüyüş düzenledi. CİHAN

Yorumlar