Bitlis Fem Dershanesi'nde LYS coşkusu

Açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), Bitlis Çağlayan Fem Dershanesi öğrencisi Fatih Ortabakan, tıp fakültelerine yerleşmede esas olan MF-3 puan türünde, Türkiye sıralamasında ilk bin 147’ye adını yazmayı başarırken, Bitlis...

Google Haberlere Abone ol
Bitlis Fem Dershanesi'nde LYS coşkusu

Açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), Bitlis Çağlayan Fem Dershanesi öğrencisi Fatih Ortabakan, tıp fakültelerine yerleşmede esas olan MF-3 puan türünde, Türkiye sıralamasında ilk bin 147’ye adını yazmayı başarırken, Bitlis birincisi olma başarısını elde etti. Başarısını düzenli çalışma, ailesi ve dershanesine borçlu olduğunu belirten Fatih Ortabakan, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Alınan sonuçlarla başarı bir kez daha pekiştirilirken, Tatvan Fem Dershanesi Öğrencisi Şeyma Oral TM-3 ek puanlı sıralamada Türkiye 146.’sı, Merkez Fem Dershanesi Öğrencisi Ali Ergen ise TS-1 ek puan sıralamasında Türkiye 150.’si olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Fem Dershanesi Bitlis Şube Müdürü Servet Kılıç, başarının tesadüf olmadığını, alınan sonuçlarla bir kez daha kanıtladıklarını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek Türkiye dereceleri ve gerekse il ve ilçe birincilikleri ile bu yıl da başarılarını tescillediklerini kaydeden Kılıç, elde edilen başarıdan ötürü emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Fem Dershanesi olarak, öğrencilerin sınavlarda başarılı olması için tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizen Servet Kılıç, “Yapılan düzenli, verimli ve azimli çalışmaların sonunda Bitlis’te bu yıl da gelenek değişmedi. Fem Dershanesi, elde edilen bu başarılarla bir kez daha farkını ortaya koymuştur. Ben bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu yıl çok sayıda öğrencimiz güzel dereceler elde etti ve 7-17 Temmuz tarihleri arasında tercihleri yaptıktan sonra Bitlis’ten pek çok genci Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleştireceğimize inanıyorum. Dershanemizde de ayrıca 7-17 Temmuz tarihlerinde yapılabilecek olan tercihlerde öğrencilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bizler tercihler konusunda da tüm Bitlis halkına hizmet edip yardımcı olmaya çalışacağız."

CİHAN

Yorumlar