Bitlis Emniyeti'nde 60 polis görevden alındı

Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç’ün merkeze çekilmesinin ardından aralarında birçok şube müdürünün de bulunduğu yaklaşık 60 polis daha görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis Emniyeti'nde 60 polis görevden alındı

Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç’ün merkeze çekilmesinin ardından aralarında birçok şube müdürünün de bulunduğu yaklaşık 60 polis daha görevden alındı. Bu polislerin pasif görevlere atandıkları öğrenildi.

Yapılan son görevden alma ve görev değişikliği ile Bitlis Emniyeti'nde görevli Şube Müdürü Abdullah Meşe Karakol Amirliğine, Evrak Arşiv Müdürü Ahmet Gündüz Pasaport Müdürlüğüne, Hukuk ve Soruşturma Şube Müdürü Osman Şahin Evrak Arşiv Müdürlüğüne, Karakol Amiri Beytullah Eker Biçer Güvenlik Şube Müdürlüğüne, Tatvan Asayiş Müdürü Kürşat Başaran Başoğlu KOM Şube Müdürlüğüne, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Şaban Doğan Eğitim Şube Müdürlüğüne, KOM sorumlusu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Dinler pasif göreve çekildi. Ayrıca pasif görevde olan Ahmet Turabi Eğer Personel Daire Başkan Yardımcılığına yükseltildi.

Öte yandan daha öncesinde KOM Şube Müdürü olarak görev yapan Hasan Hüseyin Bulut görevden alınarak Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne verilmişti. Bulut’un yaptığı itiraz neticesinde yürütme durdurma kararı verilmişti. Ancak Bulut’un eski görev yeri olan KOM’a iade edilmesi gerekirken son görev değişikliğiyle Bulut, bu kez Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünden, Siber Suçlar Şube Müdürlüğüne gönderildi.

Bulut, daha önce Ankara KOM Daire Başkanlığında görevliyken Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmasında görev alan ekip içerisinde yer almıştı. CİHAN

Yorumlar