Bitlis Emniyeti 'Gönül Köprüsü' projesini başlattı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gönül Köprüsü” projesinin açılış yemeği düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis Emniyeti 'Gönül Köprüsü' projesini başlattı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gönül Köprüsü” projesinin açılış yemeği düzenlendi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Bitlis Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Orman İşletme İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu’nun ortaklığıyla uygulamaya koyulan projenin tanıtım programında, 2013 yılında hayata geçirilen diğer altı proje de anlatıldı.

Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, burada yaptığı konuşmada söz konusu projenin uygulama çalışmalarına 2014 yılı itibarıyla başlandığını ve yıl sonuna kadar devam edilmesinin planlandığını söyledi. Akgüç, “Gönül Köprüsü projesiyle doğu-batı kardeşliği ekseninde seçilen kardeş ilimiz Antalya’da öğrenim gören öğrencilerle ilimizdeki öğrenciler arasında karşılıklı tarihî ve kültürel kaynaşma sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca anasınıflarına yönelik etkinlikler, tiyatro gösterileri, ortaokul seviyesindeki çocuklar için müzik kursları, lise düzeyindeki gençlere sportif faaliyetler, üniversitelerde İngilizce öğrenim yaz kampları, polisle halk kaynaşması sağlayacak ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikerek hatıra ormanı oluşturulacak, maket uçak yapımı kursları düzenlenecek. Doğu-batı kardeşliği çerçevesinde Bitlis’teki gençler için Antalya’da tarih ve kültür gezileri düzenlenecek. Antalya’dan gelecek öğrenciler de Bitlis gezisine katılıp Nemrut Dağı, Nemrut Gölü, Van Gölü çevresi ve Ahlat ile Selçuklu Mezarlığı'nı görecek. Program kapsamında uçurtma şenlikleri de yapılacak.” dedi. İl ve ilçelerde toplam 30 bin kişiye ulaşılmasının hedeflendiğini, maliyetin yaklaşık 720 bin lira olduğunu kaydeden Akgüç, 2013 yılında ise “İşimi Seviyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum”, “Bana da El Uzat”, “Kardeş Aile Polisliği”, “Bağımlı Olma, Özgür Ol”, “Hepimiz Biriz” ve “Çanakkale Günleri” projelerinin hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca “Bitlis-Antalya Muhtarları Dostluk Köprüsü” projelerinin de yöreye manevi katkılar sağladığını ifade etti.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise projelerin kardeşlik köprüleri oluşumunda büyük faydaları olduğunu belirterek, “Projelerin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi. Programa Bitlis milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler, Vali Yardımcısı Akif Bektaş, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar