Bitlis Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bitlis Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tümbel-Sen) ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye konferans salonunda yapılan imza törenine konuşan Tümbel-Sen Genel Sekreteri Ferit Epözdemir, Bitlis'in...

Google Haberlere Abone ol
Bitlis Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bitlis Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tümbel-Sen) ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye konferans salonunda yapılan imza törenine konuşan Tümbel-Sen Genel Sekreteri Ferit Epözdemir, Bitlis'in tarihi konumuna değinerek, "Bitlis Kürt tarihinde önemli bir ilim irfan merkezidir. Kürt halkı için sembol bir kenttir. Seçimlerde gösterilen başarı için tekrardan kutluyorum. Belediye seçimlerinin kazanılmasının üzerinden üç ay geçmemişken emekçiye değer veren bir zihniyetten gelindiği için toplu iş sözleşmesine öncelik verildi. Bunun için de başta eş başkan arkadaşlarımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Toplu iş sözleşmesinin sadece ekonomik fayda olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yapan Epözdemir şöyle konuştu: "Toplu iş sözleşmesi sadece ekonomik fayda olarak görülmemeli. Bu emekçiye verilen değerin göstergesidir. Belediye yönetiminin emekçileri önemsediğinin, yanlarında olduğunun göstergesidir. Bizim için bu anlamda önemlidir, değerlidir."

Bitlis Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran da emekten ve halktan yana olduklarını söyleyerek, "Amacımız halkımıza layık olabilmektir. Halka layıkıyla hizmet edecek bir belediyenin her şeyden evvel personeliyle barışık olması, personeliyle uyumlu olması, emekçinin yanında tavır alması gerekir. Bu sözleşme, bunun ilk adımlarından biriydi. Umarım personel arkadaşlarımızın, emekçi arkadaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi anlamında faydalı olacaktır." şeklinde konuştu.

"BİTLİS'İ ARTIK HALK YÖNETECEK"

Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan ise Bitlis'i değiştirmek iddiasında olduklarını belirterek “Biz seçimlerden önce Bitlis'i değiştireceğimizi, geliştireceğimizi söylemiştik. Bu konuda iddialıyız. Bitlis her anlamda bu değişimi hissedecek. Bitlis Belediyesi halkın belediyesi olacak, emekçinin belediyesi olacak. Biz kenti, belediyeyi yönetmeyeceğiz, Bitlis halkı kendi kendisini yönetecek. Yönetimde de, yürütmede de halk söz sahibi olacak. Bunun sözünü halkımıza verdik, bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye konferans salonunda yapılan imza törenine Bitlis Belediye Eş Başkanları Nevin Daşdemir Dağkıran ve Hüseyin Olan, BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, Bitlis Ticaret Odası Başkanı Davut Tezcan, Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, İHD Bitlis Temsilcisi Hasan Ceylan, Tümbel-Sen Genel Sekreteri Ferit Epözdemir, KESK Bileşenleri Temsilcileri ve belediye personelleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar