Bitkisel ve hayvansal üretim desteklemeleri tek çatı altına toplanıyor

Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yenilenen tarım bilgi sistemi hakkında köy muhtarları bilgilendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Bitkisel ve hayvansal üretim desteklemeleri tek çatı altına toplanıyor

Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yenilenen tarım bilgi sistemi hakkında köy muhtarları bilgilendirildi. Toplantıda bitkisel üretim ve hayvansal üretim desteklemelerinin tek çatı altında toplanacağı dile getirildi.

Samsun'un Bafra Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Bayram Tatar, yenilenen bilgi sistemi hakkında bilgiler verip soruları cevapladı. Tatar, 2014 yılı üretim sezonu itibari ile çiftçi kayıt sisteminden vazgeçilerek tarım bilgi sistemi adı altında yeni bir sisteme geçildiğini, yeni sistemde Bakanlığın tüm verilerinin bu sistem üzerinden aktarılacağını, yapılmakta olan bitkisel üretim ve hayvansal üretim desteklemelerinin tek çatı altında toplanılacağını belirtti.

Tatar, şu bilgileri verdi: “Yeni sistemde Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Vergi Dairesi kayıtlarına ulaşabilecektir. Bu sistemde geçtiğimiz yıllarda uygulanan çiftçi kayıt sisteminde yer alan bilgilere ilave olarak ürünlerin ekiliş tarihleri, hasat tarihleri ve ürün çeşidine ihtiyaç duyulacaktır. Yeni sistemde 1. ürün yetişme periyodu içinde 2. ürün ekilişi kabul edilmeyecektir. Çiftçilerimizin yeni sistemde Müdürlüğümüzden almış olduğu dosyaları eksiksiz ve tam olarak doldurmaları gerekmektedir.”

2014 yılı üretim dönemi için sertifikalı tohum kullanan ve desteklenmeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 31.12.2013 tarihine kadar dosya işlemlerini tamamlamaları ve tohumluk faturalarını ilçe müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini kaydeden Tatar, "Şunu da tekrar belirtmek istiyorum. Destek almak isteyen çiftçilerin işlemlerini çok dikkatli yapmalarını yanlış beyan edilmeler sonucunda devletten destek alamayacaklarını, bunun yanında yasal işlem uygulanacağını bilmeliler.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar