Bismil’in her tarafı şenlik

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ilk düzenlenen şenliğe halk büyük ilgi gösterdi. Bismil Kaymakamlığı'nın düzenlediği '1. Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği'ne ilçede bütün okul, dershane ve eğitim merkezleri katıldı. ...

Google Haberlere Abone ol
Bismil’in her tarafı şenlik

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ilk düzenlenen şenliğe halk büyük ilgi gösterdi. Bismil Kaymakamlığı'nın düzenlediği '1. Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği'ne ilçede bütün okul, dershane ve eğitim merkezleri katıldı.

Birbirinden ilginç projelerin sergilendiği, gösterilerin yapıldığı şenlik ilçe merkezinde ana caddede yapıldı. Şenlik açılışında konuşan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, şenliğe Bismil’de bütün okulların katıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmaları burada sergiliyor. Bismil’de ilk Kez düzenlendiğimiz şenliğe vatandaşların ilgi göstermesini istiyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel projeler ve eserler var. Bunların hepsi görülmeye değer. Stantlar bugün akşama kadar ziyarete açık olacak." dedi.

Kaymakamlık tarafından düzenlenen ve eğitim kurumlarının katıldığı şenlik ilk kez yapıldı. Bismil Özgürlük Bulvarı'nda 3 kilometre uzunluğundaki ilçenin en büyük caddesi üzerinde öğrenciler hünerlerini sergiledi. Şenliğin açılışında konuşan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, öğrenciler tarafından yıl içerisinde hazırlanan birbirinden ilginç bilim eserlerinin halk tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bakır, "Okullarımızda çocuklarımızı sadece matematik, fizik, kimya ve diğer derslerin öğretmenin yeterli olmadığı aşikârdır. Geleceğimizin en iyi şekilde hazırlanması gelecekte toplumuzun, insanımızın ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olması sanatsa, kültürel, sportif alanda insani ve davranış alanında yeterli donanıma sahip olması tüm eğitim kadromuzla gayret ediyoruz. Bu konuda ailelerimize, okul aile birliklerimizle var gücümüzle çalışmaktayız. Bugün ilk defa yapılan bu şenlikle öğretmenlerimizin ve eğitin kadrolarımızın yıl içerisindeki emeklerini hep beraber sizinle paylaşmak için buradayız. Çünkü her türlü kalkınmanın temelinde eğitim var. Eğitim olmadan hiçbir alanda ilerleme kaydetmemiz mümkün değil. Bismil olarak eğitimdeki başarımızı her geçen yıl arttırıyoruz. " diye konuştu.

    Öğrencilerin hem paylaşımı hem iletişimi böyle güzel bir ortamda güçlendirmiş olduğunu ifade eden Bakır, ilçe tarihinin belki de en büyük halayını çekerek kardeşlik duygularının pekiştireceklerini söyledi. Bakır, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza fırsatlar sağlandığında ne kadar büyük işler başardıklarını burada görmüş olduk. Şuna şahit olmanızı istiyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu çocukları iyi yetiştirirsek onlara insan sevgisini kazandırarak başkalarının malını, canını ve namusuna saygı duymayı öğretebilirsek geleceğimiz teminat altına alınacaktır. Hangi fikre sahip olursa olsun, öncelikli olarak temel insani değerlere sahip olunmasını gerektiğini çocuklarımız bu güne kadar yapmış oldukları çalışmalarla bize göstererek bizleri heyecanlandırmıştır. Bizde bu çocukların gayretlerini imkânlar ve fırsatlar vererek katkıda bulunmaya çalışacağız. Bu sevincimize ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün misafirlerden rica stantları gezerek onları onurlandırarak, emeklerine teşekkür ederek onları daha büyük işler yapacaklarına inandıralım." şeklinde konuştu.

    Şenlik kapsamında Aile Destek Merkezi, Halk Eğitimi Merkezi, Kadın Merkezi, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Bismil kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Eğitim kurumlarının katıldığı şenliğe, Eğitim bilim sanat kültür ve spor Bismil’de tüm okullar tarafından hazırlamış ve öğrencilerinin hazırladığı projeler ve çalışmalar Bismillilerin beğenisine sunuldu. CİHAN

Yorumlar