Bisikletliler 'yol için' pedal çevirdi

İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele amacıyla “Bisikletime Yol İstiyorum” projesi başlatıldı .

Google Haberlere Abone ol
Bisikletliler 'yol için' pedal çevirdi

İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele amacıyla “Bisikletime Yol İstiyorum” projesi başlatıldı .14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri içerisinde yer alan proje sabah saatlerinde Bostancı ile Kızıltoprak arasında gerçekleştirildi.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak'ın da katıldığı bisiklet turunda yaklaşık 100 bisikletçi yağmura rağmen pedal çevirdi. Bostancı Polis Merkezi önünde başlayan ve Kızıltoprak'ta sona eren bisiklet turu yağışlı hava nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi. Daha önce katılacağı açıklanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da başka bir programını gerekçe göstererek bisiklet turuna katılmadı. Bisiklet turu sırasında Bağdat Caddesi trafiğe kapatıldı.

Proje hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Selami Albayrak, "Amacımız bisikleti gündelik hayata yerleştirmek. Bugün onun için tüm bisikletliler burada. Trafikte tek sürücülü araçlar görüyoruz. Yolun yüzde 40-50'sini işgal ediyor. Hayata sokarsak eğer bisikleti birçok şey kazanırız. Başta spor yapmış olacağız. Daha mutlu olacağız. Daha az obez insan göreceğiz çevremizde. Çevremizi kirli gazlardan arınmış olarak göreceğiz. Ekonomik açıdan çok büyük kazanımlar elde etmiş olacağız. İstanbulluların yaşamına bisikletliler girmiş olacak. Sürücüler lütfen bisikletlileri öncelesin istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar