Bisikletli Polis Timi'nden can dostlara dostluk eli

Bursa Nilüfer Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı Türkiye’nin ilk bisikletli polisleri olan Beyaz Kırlangıçlar Polis Timi, sokak hayvanlarını da ihmal etmiyor.Tim, sokak hayvanları için oluşturulan ‘geri...

Google Haberlere Abone ol
Bisikletli Polis Timi'nden can dostlara dostluk eli

Bursa Nilüfer Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı Türkiye’nin ilk bisikletli polisleri olan Beyaz Kırlangıçlar Polis Timi, sokak hayvanlarını da ihmal etmiyor.

Tim, sokak hayvanları için oluşturulan ‘geri dönüşümlü beslenme odağına’ tam destek veriyor.

Nilüfer Belediyesi, ‘En dost kent Nilüfer’ sloganıyla ilçede yaşayan sokak hayvanlarının kent imkanlarından faydalanması amacıyla belirli noktalarda geri dönüşümlü beslenme odakları oluşturdu. Geri dönüşümlü beslenme kutularıyla hem geri dönüştürülebilen cam ve pet şişe gibi atıklar toplanıyor hem de hayvanlar buralardan su içebiliyor ve beslenebiliyor. İki fonksiyonu bir arada olan kutulara atılan dönüştürülebilen malzemelerin satışından elde edilen gelirle hayvanlar için su, yem ve mama alınıyor. Bunlar belediye ekipleri tarafından geri dönüşümlü beslenme kutularına yerleştirilerek sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanıyor. Ayrıca bu kutulara vatandaşlar pet şişelerde yarım kalmış suları da boşaltabiliyor.

FSM Bulvarı civarında görev yapan Beyaz Kırlangıçlar ise gün içinde can dostların beslenme noktalarını ziyaret ederek huzur ve güvenliğini sağlıyor, yaramaz çocukların hayvanlara rahatsızlık vermelerini önlüyor. Tim aynı zamanda çevredeki pet atıkları kutulara atıyor, içinde su kalmış şişeleri kutuya boşaltıyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr.Mürsel Büyükçoban, ‘Geri Dönüşümlü Beslenme Odağı Projesi' kapsamında FSM Bulvarı'nda bulunan sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri geri dönüşümlü beslenme odakları oluşturulduğunu, Beyaz Kırlangıçlar Polis Timi'nin de projeye destek verdiğini söyledi.

Öte yandan Nilüfer Belediyesi ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı ‘Beyaz Kırlangıçlar’ adı verilen bisikletli polisler 100. Yıl, Ertuğrulkent, Altınşehir, Ataevler ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı civarında görev yapıyor. CİHAN

Yorumlar