Bisikletle 23 ülkede 23 bin kilometre gidecek

Bisiklet sporcusu İbrahim Yılmaz, hayalindeki "çocuk tiyatroları" projesini gerçekleştirmek için Delta Bisiklet'in desteğiyle iki yıl sürecek Asya turuna çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bisikletle 23 ülkede 23 bin kilometre gidecek

Bisiklet sporcusu İbrahim Yılmaz, hayalindeki "çocuk tiyatroları" projesini gerçekleştirmek için Delta Bisiklet'in desteğiyle iki yıl sürecek Asya turuna çıktı. Bu süre sonunda Pakistan'dan Tayland'a, Çin'den Rusya'ya toplam 23 ülkeyi içine alan 23 bin kilometre yol yapacak olan sporcu, projenin üçüncü yılında ise bu uzun macerasını Türkiye'deki okulları gezerek öğrencilere interaktif tiyatroyla anlatacak.

Ege ve Akdeniz kıyılarını dolaşarak doğuya yolculuğuna başlayan Yılmaz İran, Hindistan, Tayland, Çin, Japonya, Moğolistan ve Rusya gibi 23 ülkenin tamamını bisiklet üzerinde geçecek. Hayatının merkezine koyduğu bisiklet tutkusu ve uzun zamandır hayalini kurduğu çocuk tiyatroları projesi için önce işinden istifa eder Yılmaz, ardından evini ve arabasını sattı. Asya turuyla farklı kültürleri tanımaya ve kazandığı deneyimi çocukların yüzlerinde bir anlık gülümseme oluşturmaya adayacağını ifade etti. Delta Bisiklet sponsorluğu ve üyesi olduğu Pedalşörler isimli bisiklet grubunun desteğiyle yola çıkan genç sporcunun rotası, Türkiye'den başlayıp sırasıyla İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, Tayland, Malezya, Singapur, Çin, Japonya, Güney Kore, Moğolistan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Romanya, Bulgaristan olarak devam edecek ve yine Türkiye'de son bulacak. Üçüncü yıl, tur sırasında yaşanan olayları içeren bir sunumla Türkiye’deki devlet okullarını ziyaret ederek ilköğretim çocuklarına ulaşmayı planladığını söyleyen İbrahim Yılmaz, “Bu sunumla yoksul çocukların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kaynak aktarmak, çocuklarımızın farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak, bisiklet sporuna özendirmek, spora ve sağlıklı yaşama adım atmalarını teşvik etmek istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar