Bisikletçiler Çanakkale şehitleri için saygı turunda

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda, bin 700 bisikletçinin iki gün boyuncu 80 kilometre pedal çevireceği "Şehitlere Saygı Bisiklet Turu" başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bisikletçiler Çanakkale şehitleri için saygı turunda

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda, bin 700 bisikletçinin iki gün boyuncu 80 kilometre pedal çevireceği "Şehitlere Saygı Bisiklet Turu" başladı. Çanakkale Valiliği ve 18 Mart Bisiklet Grubu tarafından ortaklaşa düzenlenen turdan önce bir tören yapıldı. Türkiye’de valilik seviyesinde desteklenen ilk tur olma özelliğini taşıyan bisiklet turunun Truva Atı önündeki törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ile bisikletçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Çınar, "Çanakkale, büyük Türkiye’nin var olduğu, doğduğu yerdir. Bu öyle bir savaştır ki neredeyse her ailenin, her köyün burada bir şehidi vardır. Bu yüzden milletimizin, herkesin yüreğinin bir parçası Çanakkale’de. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’nun Çanakkale’de düzenleniyor olması çok anlamlı. 2015’te Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, bu etkinlikleri uluslararası boyutlara taşıyıp büyüteceğiz. İnşallah ayrıca gelenekselleştirerek dünyanın bildiği, katılmak istediği büyük bir organizasyon haline getireceğiz." dedi.

Bisikletçiler, şehiriçi parkurunda Truva Atı önünde yola çıkarak Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Ziveriye Sokak, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı güzergâhını izleyip GESTAŞ Feribot İskelesi'ne ulaştı. Buradan feribotla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na geçti. Turun ilk gününde bisikletçiler, Eceabat’tan başlayıp Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı gezerek akşam saatlerinde şehir merkezine dönecek. İkinci gün ise Kabatepe, Alçıtepe, Seddülbahir güzergâhını izleyip Şehitler Abidesi’nde turu sonlandıracaklar. Buradaki törende, katılımcılara sertifika ve madalyaları dağıtılacak. CİHAN

Yorumlar