BİŞDER: Türk okullarına 'örgüt' yakıştırmasına anlam veremiyoruz

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Genel Sekreteri Yasin Atik, yurt dışındaki Türk okullarına ve görev yapan öğretmenlerinin 'örgüt' üyelikleriyle suçlanmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BİŞDER: Türk okullarına 'örgüt' yakıştırmasına anlam veremiyoruz

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Genel Sekreteri Yasin Atik, yurt dışındaki Türk okullarına ve görev yapan öğretmenlerinin 'örgüt' üyelikleriyle suçlanmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

BİŞDER'in 11 Ocak'ta yapılan 6. Olağan Genel Kurulu’nun ardından dernek, yeni yönetim kurulunu belirledi. Beytüllah Baykal başkanlığındaki yeni yönetim Edirne’de görev yapan basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Programın ardından konuşma yapan BİŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Baykal, 11 Ocak tarihinde yapılan 6. Olağan Genel Kurul'da yönetim kurulu üyelerinin kendisini yeni yönetime layık gördüğünü söyledi. Bu görevi layıkı ile yerine getirmeye çalışacağını belirten Baykal, “Bildiğiniz gibi 2005 yılında birkaç işadamı ile birlikte kurduğumuz derneğimiz bugün 150 işadamı üyesine sayısına ulaştı. Son dönemde 4 kıtada 11 ülkeye ticareti faaliyetlerde bulunmak için seyahatler yaptık. Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz dönemde Sayın İbrahim İplikçioğlu başkanlığında çalışmalarda bulunduk. Marmara’da MARİFED, Türkiye’de ise çatı kuruluşumuz TUSKON’a bağlı olarak amacımız 500 milyar dolarlık 2023 hedefine katkı bulunmak.” dedi.

BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik ise dernek olarak Edirne iş dünyasının gelişimine ve büyümesine yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. 4 kıta ve 11 ülkeye ticari heyetler organize ettiklerini dile getiren Atik, bunun için uçakla 65 bin kilometre yol kat ettiklerini ifade etti. Kurulduğu günden bu yana gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı ticari organizasyonlarla ticari faaliyetler içerisinde olduklarını dile getiren Atik, “Çatı kurulumuz MARİFED ve TUSKON organizasyonlarına katıldık ve katılmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Ve üretici firmalarımız hem ihracata başladı hem de ihracatı olan üyelerimiz ihracatını artırmaya başladılar. Özellikle yurt içindeki firmalarımızın yurt dışına açılmasını amaçlayan konfederasyonumuz TUSKON koordinesiyle 11 ülkeye ticari heyetler tertip ettik. 2008 ekonomik bunalımının ardından Avrupa’ya ihracatı daralan Türkiye’nin imdadına Afrika ve Güney Amerika’nın yetiştiğine şahit olduk.” diye konuştu.

Ticari açılımların sağlanmasında Türk okullarının ve öğretmenlerinin önemli bir rol aldıklarını vurgulayan Atik, “Öğretmenlerimiz yeri geldi tercümanlık, yeri geldi rehberlik yaptı. Menfaat talep etmeden etkinliklerimizde görev aldı. Onların yetiştirdiği öğrenciler de okullarımızdan ülkemize gelip kendi ülkelerinden gelen yatırımcıların tercümanı ve rehberi oldu.” açıklamasını yaptı.

Şu anda bu insanların hiç hak etmedikleri bir şekilde 'örgüt' üyelikleri ile suçlanmasını dernek olarak anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Atik, sözlerini şöyle tamamladı: “Sesimizi çıkarmasak da kırılıyor ve inciniyoruz. Derneğimiz Edirne Kırkpınar Er Meydanı’nda gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yaparak dünya ile kültürel köprüler kurmasına vesile olmuş, dünya ticaret köprüleri ile ticari köprüler kurmanın heyecanını yaşamıştır.” CİHAN

Yorumlar