Biruni Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlıyor

Türkiye'nin sağlık alanında eğitim veren tematik sağlık üniversitesi olacak Biruni Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlıyor. Konuya ilişkin konuşan Biruni Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Biruni Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlıyor

Türkiye'nin sağlık alanında eğitim veren tematik sağlık üniversitesi olacak Biruni Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlıyor. Konuya ilişkin konuşan Biruni Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Türkiye’nin en kapsamlı sağlık üniversitesi Biruni Üniversitesi’nde amacımız, ülkemizdeki ve dünyadaki sağlık sorunları üzerine araştırmalar gerçekleştirerek, katma değer oluşturacak, yetkin araştırmacılar ve akademisyenler yetiştirmektir." dedi.

Adını 11. yüzyılda yaşamış dünya tarihinin en önemli bilim adamlarından biri olan, UNESCO tarafından 1974'te ‘Evrensel Deha’ ilan edilen Türk bilgini Ebu Reyhan El Biruni'den alan Biruni Üniversitesi, kaliteli sağlık eğitimi vermeyi hedefliyor. Biruni Üniversite’nin tamamlanmak üzere olan Topkapı’daki kampusunda basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya; Biruni Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Sur, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bacanlı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Yalçın, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özen katıldı.

Biruni Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Biruni Üniversitesi’nin Türkiye’nin en kapsamlı sağlık üniversitesi olarak kurulduğunu söyledi. Yüksel, “A’dan Z’ye sağlık diyoruz. Diş hekimliği fakültemiz, tıp fakültemiz, eczacılık fakültemiz, sağlık bilimleri fakültemiz Türkiye’de 11 ayrı bölümüyle ilk defa bu kadar büyük sağlık üniversitemiz var. Mühendislik fakültemizde var. Tamamen sağlığa Ar-ge yapmak için kurduk. Bir diğer fakültemiz eğitim fakültesi orda da yine sağlık diyoruz. Orada da özel eğitim olacak özel eğitim de göreme ve işitme engelliğimiz ve psikolojik danışma rehberliğimiz olacak. Şuan da bir ilk A’dan Z’ye sağlık diyoruz. Çünkü bir işi yapmak için tematik olmak gerekiyor. Tematikte de A’dan Z’ye olmak gerekiyor ondan dolayı Türkiye’de bir ilk.” ifadelerini kullandı.

Üniversitenin ismini aldığı Biruni’nin 'ilk' demek olduğunu ifade eden Yüksel, şöyle devam etti: “Türkiye’de birleri oluşturacağız. İsim olarak Biruni tek, farklı demek. Biz bu sene Türkiye’de ilk defa üniversitede hazırlık sınıfını kaldırıyoruz. Biruni’de 950 saat İngilizceyi 1. sınıfa koyuyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz 4 yıllık fakülteden 4 yıl içerisinde mezun olacak. Yabancı dil bilmek çok önemli. Bizim tek amacımız bilim insanı yetiştirmek. Bunu da Türkiye’de dünyada yetişmiş en iyi hocalarla, son teknolojiyi birleştirerek sağlık konusunda öncü bir üniversite olacağız.”

Yalnızca eğitim vermek istemediklerini, aynı zaman da bilim üretmeyi hedeflediklerini kaydeden Yüksel, “Bilim ürettikten sonraki amacımızda ekonomiye katkı sağlamak Amerika’da üniversitelerin ekonomiye katkısı yüzde 40 Türkiye’de bu sayı çok düşük bunu arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Biruni Üniversite’sinin 1. sınıftan sonra yatay geçiş imkanı olacak bölümüne ısınamayan biri 11 farklı branştan herhangi birini seçebilecek.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar