Birlik, seçim sonrası ilk toplantısını yaptı

Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin nisan ayı olağan meclis toplantısı, müftülük toplantı salonunda Kaymakam İbrahim Çay başkanlığında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Birlik, seçim sonrası ilk toplantısını yaptı

Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin nisan ayı olağan meclis toplantısı, müftülük toplantı salonunda Kaymakam İbrahim Çay başkanlığında gerçekleştirildi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, açılışta yaptığı konuşmada, yeni seçilen il genel meclis üyelerine ve köy muhtarlarına başarılar diledi. En fazla sıkıntıya düşülen konunun başında içme sularındaki elektrik sarfiyatı geldiğini söyleyen Çay, “Burada İl Özel İdaresi'nin çıkarmış olduğu genelgeler doğrultusunda ve il genel meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket edilmesinde yarar var. Bir kere su tarifesi fiyatları tespit edilmiştir. İl genel meclisinin almış olduğu fiyatlar doğrultusunda muhtarlarımız ton hesabından suyun parasını toplamak mecburiyetindedir... Şu andan itibaren hem il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız olsun, hem muhtarlarımız olsun köydeki herkesi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Bize oy verdi vermedi diye kimse düşünmeyecek. Biz o köye hizmet götürmek için varız, görevimizin başındayız.” dedi.

“ AÇIK, ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR OLALIM”

Bir önceki dönem muhtar ve il genel meclisi üyeleriyle çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çay, şöyle devam etti: “Ben bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2013 yılında 60 bin metrekare parke döşedik. Bu gerçekten büyük başarıdır. Biz burada sadece parke ve çimentosunu veriyoruz diğer işçilik kısmının hepsini köylü imece usulüyle yerine getirmektedir. Ben sizin şahsınızda köydeki tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman şeffaf, açık ve hesap verebilir olalım. Ne yapıyorsak köyde, köylü her şeyi bilsin. Birlik ve beraberlik içerisinde olunca yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Biz önce kendimiz çalışalım, ondan sonra karşı taraftan isteyelim."

“HER KÖYÜN ZİRAAT BANKASI’NDA HESABI OLMALI”

Her köyün Ziraat Bankası’nda bir hesap numarası olması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Çay, “Toplanan paralar belli bir rakama kadar her haftanın sonunda Ziraat Bankası’ndaki köyün hesabına yatırılmak mecburiyetindedir. Harcamalar ise köy muhtarının başkanlığındaki köy ihtiyar heyetinin almış olduğu kararlar doğrultusunda kaymakamlığımıza bildirilerek yapılabilir. Bunlara dikkat edelim.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar