Birleşmiş Milletler, 'kadın dostu' kentlere hibe veriyor

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu ‘Kadın Dostu Kentler’ projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu- UNDP tarafından yürütülmekte olup İsveç Uluslararası İ.

Google Haberlere Abone ol
Birleşmiş Milletler, 'kadın dostu' kentlere hibe veriyor

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu ‘Kadın Dostu Kentler’ projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu- UNDP tarafından yürütülmekte olup İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı-SIDA tarafından da finanse ediliyor.

Bursa’da 2011 yılından beri yürütülen, Büyükşehir Belediyesi’nin taahütname imzaladığı ve kadın dostu kent olma yolunda ilde birçok çalışmaya imza atılan program çerçevesinde, 2013-2015 yılları arasında, kadın ve kız çocuklarını güçlendirme hedefiyle 'Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı' oluşturuldu. İllerde yerel eşitlik eylem planlarının aktif hale getirilmesi ve kamu-stk diyaloğu sağlanması amacıyla 2013 yılında ilk hibe desteği açıldı. Bu kapsamda da Bursa’da Mor Salkım Kadın Dayanışma ‘ŞiddetSiz Bir Dünya’ adlı projeyi 4 ay boyunca belediye işbirliğinde yürüttü ve tamamladı.

Kadın Dostu Kent programı kapsamında 2014 yılı hibeleri de açıldı. Hibe tanıtım toplantısı Birleşmiş Milletler İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler tarafından Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, belediye temsilcileri ile paylaşıldı. Toplantıda Kadın Dostu Kent hibe programı tanıtılırken 2013 yılı hibelerinden faydalanan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin de deneyimleri paylaşıldı. Projenin uygulandığı 12 ilde, Kadın Dostu Kentler oluşturmak amacıyla geliştirilen yerel eşitlik eylem planlarını (YEEP) hayata geçirmek ve bu planların uygulamasını desteklemek amacıyla oluşturulan 2014 yılı hibe programı yayınlandı. Program illerinde kurulmuş olan, faaliyet gösteren ve programın koşullarını sağlayan sivil toplum kuruluşlarının başvurusuna açık hibe program kapsamında proje başına 25 bin Türk Lirası hibe desteği sağlanacaktır. Programa ilişkin detayların ve kriterlerin yer aldığı Hibe Başvuru Rehberi ise 'www.kadindostukentler.com' adresinde yayınlandı. Proje için son başvurular ise 23 Mayıs cuma günü saat 16.00’ya kadar yapılabilecek. CİHAN

Yorumlar