Birincilikle mezun olduğu Gediz’de hocalık kürsüsüne geçti

Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nda, iş dünyasından başarılı isimler deneyimlerini aktarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Birincilikle mezun olduğu Gediz’de hocalık kürsüsüne geçti

Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nda, iş dünyasından başarılı isimler deneyimlerini aktarıyor. “Anadolu Kaplanları–Ege Efeleri” dersi, onlar tarafından veriliyor. Son olarak Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, işletme yüksek lisans eğitimini dönem birinciliğiyle tamamladığı Gediz’de hocalık kürsüsüne geçti ve başarı hikayesini anlattı.

Avrupa’nın en büyük KBB ihtisas hastanesini İzmir'in Çiğli ilçesinde kuran, tıp merkezleriyle birlikte 500’ü aşkın kişiye iş imkanı sağlayan Opr. Dr. Baz, yaşamı boyunca bilginin peşinden koştuğunu, hayat boyu eğitimin öneminin en somut örneklerinden biri olduğunu dile getirdi. İzmir’e şimdi de 50 milyon liralık yatırımla bütün branşların olacağı bir genel hastane kazandırmaya hazırlanan Baz, “Bilgiye sahip olan, birçok şeye de sahip olabilir. Daima bu düşünceyle hareket ettim. Hep bir öğrenci oldum, hâlâ öyleyim; şu an hem felsefe okuyorum hem de İngilizce eğitimi alıyorum. Gece geç saatlere kadar elimden kitap düşürmüyorum. Öğrendikçe iş yaşamımda da gelişiyorum. Beni farklı kılan öğrenme isteğim, azmim ve fırsatları değerlendirme yeteneğim. Bir muayenehaneden tıp merkezlerine ve hastanelere ulaşan başarımı işte buna borçluyum.” dedi.

Mehmet Baz, bir girişimcinin taşıması gereken özellikleri şöyle sıraladı: “Girişimcilik diğer insanlardan farklı ve lider ruhlu olmayı, kaynakları iyi kullanabilmeyi, organizasyon yeteneğini sergilemeyi gerektirir. Çevresindeki fırsatları gören, bu fırsatları değerlendirme azmine, kararlılığına ve bilgi gücüne sahip olan, risk alabilen kişiler iş yaşamında başarıya ulaşabilir. Eğer çevreyi gözlemleyip sürekli analizler yapan, hayal eden ve bunların sonucunda bir fikri olan biriyseniz, girişimci olabilirsiniz. Ülkemiz, yatırımcılar için fırsatlarla dolu. Girişimciler için şu an çok uygun koşullar var. Kaybetme riskini arttıran tehditler eskiye göre daha az, krizler dönemi sona erdi. Fırsatları görüp farka imza atan kazanır.”

Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Yercan da Opr. Dr. Baz’a teşekkür ederek, “Kendi işini kurmak isteyen ancak bu konuda bilgi ve deneyim eksikliği duyanların önlerine çıkan fırsatları farkedip değerlendirmesini, bu fırsatlarla kalıcı ekonomik ürün ve hizmetler üretip istihdam oluşturabilmesini sağlamak istiyoruz. İş dünyasıyla güçlerimizi birleştirerek verdiğimiz eğitim, bu açıdan büyük önem taşıyor. 16 Ocak 2014'e kadar başvuru yapılabilecek yeni dönemdeki programımızda da aynı bilinçle hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar