Birinciliği elinden alınan öğrencinin babası: Mutlu sona ulaştık

Kocaeli İzmit'te, Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder ile ilgili olarak Kocaeli...

Google Haberlere Abone ol
Birinciliği elinden alınan öğrencinin babası: Mutlu sona ulaştık

Kocaeli İzmit'te, Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder ile ilgili olarak Kocaeli 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, bugün mesai bitimine dakikalar kala ÖSYM'ye bildirildi.

Mahkemenin İzmit Kaymakamlığı'na hitaben yazdığı yazıyla birlikte gönderilen karar, elden takip edildi. Mahkeme kararı daha sonra Kaymakamlıkça Gazi Lisesi Müdürlüğü'ne götürüldü. Okul müdürlüğü hemen işlemlere başlayarak saat 17.00 olmadan Işıtan Önder'in okulu birincilikle bitirdiğine ilişkin gerekli bilgileri ÖSYM'ye gönderdi. Işıtan Önder bu gece saat 24.00'e kadar tercihini buna göre yapacak.

Işıtan Önder'in babası Mustafa Önder, sonuçtan mutlu olduklarını söyledi. Önder, "Son dakikalarda da olsa mahkemenin verdiği karar onaylandı. Karar Kocaeli'ndeki onayların ardından ÖSYM'ye fakslandı. ÖSYM'de yetkililerin toplantı halinde olduğunu öğrendik. Oradan da olumlu karar çıkmasını bekliyoruz. Sonunda mutlu sona ulaştık." dedi.

CİHAN

Yorumlar