Birecik’te sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 2014 yılı 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmesinin ardından, Birecik'te sağlıklı yaşam için yürüyüş düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Birecik’te sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 2014 yılı 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmesinin ardından, Birecik'te sağlıklı yaşam için yürüyüş düzenlendi. Bu kapsamda Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her ayın son haftasında farklı hedef gruplara yönelik yürüyüş, aerobik, bisiklet vb. fiziksel aktivite faaliyetleri organize edildi. Birecik ilçesinde sahil yolunda ise “Her gün en az 30 dakika düzenli fiziksel aktivite yapalım “ pankartı ile sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

    Şubat ayının etkinliği olarak Birecik Fırat Nehri kıyısındaki sahil yolunda hedef grubu ev hanımları olan yürüyüş ve aerobik egzersizi içeren bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Birecik Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılanlar yaklaşık 1 kilometre yürüyüşün ardından hatıra fotoğrafı çektirdi ve yürüyüş boyunca sahildeki halkı her gün düzenli olarak yürüyüş yapmaları konusunda bilgilendirdi. Etkinliğe ilginin büyük olduğu gözlemlenirken, Birecik İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Halil Volkan Tekayak, etkinliklerin 2014 yılı boyunca her ayın son haftasında olacak şekilde devam edeceğini açıkladı. Etkinlikler hakkında bilgi veren Dr Tekayak, “Fiziksel hareketsizlik, dünyada ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sıradadır. Düzenli yapılan fiziksel aktivite; obezite, yüksek tansiyon, diyabet, depresyon, meme ve kolon kanseri gibi birçok hastalığa karşı koruyucudur. Kişilere çocukluktan başlayarak fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak çok büyük önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar