Birecik’te 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Hz. Muhammed (SAS)’in hayatını öğretmek için gerçekleştirilen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Birecik’te 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Hz. Muhammed (SAS)’in hayatını öğretmek için gerçekleştirilen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. İlçede yarışmaya ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere toplamda 3 bin 190 kişi katılıyor. 31 Mart'ta başlayan sınavlar 12 Nisan'a kadar sürecek.

Birecik FEM Dershanesi, Anafen Dershanesi, Özel Çağlayan Gülaydın Mirkelam Koleji ve okuma salonlarında yapılacak sınavlara yoğun katılım mutluluk verici olarak yorumlandı. Birecik FEM Dershanesi Müdürü Adem Ayar yaptığı açıklamada “Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in hayatını öğrenme bakımından bu sınavın çok önemli olduğunu ifade etti. Ayar, “Efendimiz’in hayatını anlayabilmek ve anlatabilmek için onun hayatını önce okumak gereklidir. Bu sınav sayesinde ilçemizde Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyan yarışmacılar, ne kadar kendi hayatlarına tatbik ederler ise o kadar güzellikler olacağı kanaatindeyim." dedi.

Birecik Anafen Dershanesi Müdürü Fatih Kaya Dershane öğrencilerin çoğunun bu yarışma sayesinde Hz. Peygamber'i daha iyi tanıyacaklarını belirterek, bunun mutluluk verici bir duygu olduğunu kaydetti.

Özel Çağlayan Gülaydın Mirkelam İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Güler ise “Herkes Onu Okuyor yarışması çok anlamlı bir yarışmadır. Bu yarışma sayesinde Efendimiz’in hayatını daha iyi öğrenmiş olacağız. Bu sınav sayesinde inşallah Türkiye genelinde manevi bir atmosfer oluşur." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar