Birecik Kaymakamlığı, madde bağımlılarıyla mücadeleye devam ediyor

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde ilçe Kaymakamlığı tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde imal, ticaret ve kullanımına yönelik mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Birecik Kaymakamlığı, madde bağımlılarıyla mücadeleye devam ediyor

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde ilçe Kaymakamlığı tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde imal, ticaret ve kullanımına yönelik mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

İlçede uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve ticaretinin en aza indirilmesi amacıyla büyük çaba gösteren güvenlik güçleri sürekli mücadele içerisinde olup, ilçenin özellikle doğu illerden batı illere geçiş güzergâhı olması, halen iç karışıklıkların yaşandığı ve sınır güvenliğinin ciddi manada sekteye uğradığı Suriye ülkesi ile uzun bir kara sınır hattının bulunmasından, bu konuda yoğun emek ve mesai harcayarak uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine engel çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi yaptığı açıklamada, "İlçemizde uyuşturucu ve uyarıcı madde imal, kullanım ve ticaretine ilişkin olarak güvenlik güçlerimiz yoğun çaba göstererek, gece gündüz demeden çalışmalarında 2013 yılında ilçemizde Hint keneviri bitkisi 1940 kök, 1 ton 813 kg esrar maddesi, 1,23 gram eroin maddesi ele geçirilmiş olup, 2014 yılında ise 80 kg esrar maddesi, 517 gram eroin maddesi ve 14 adet uyuşturucu-uyarıcı hap ele geçirilmiştir." dedi.

Ayrıca güvenlik güçlerimizin çabaları ile mevcut yakalamaların haricinde madde bağımlılarının tedavisi ile ilgili Kaymakamlığımız ile güvenlik güçlerimiz koordineli olarak çalışarak AMATEM merkezlerinde tedavileri sağlandığını ifade etti. Niyazi, "İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Birecik SYDV Başkanlığımız tarafından madde bağımlılarının tedavisine ilişkin olarak 2013 yılında Ankara Numune Hastanesi AMATEM bölümüne 1 bayan olmak üzere 14 kişinin polis nezaretinde tedavisi sağlanıldı. Ayrıca 3 kişiyi Kayseri Numune Hastanesi AMATEM bölümüne randevu alarak burada ortalama üçer haftalık yatarak tedavi görmeleri sağlanıldı. 5 kişi İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM bölümünde polis refakatinde gönderilerek tedavileri yapıldı. Yine bunların haricinde 2013 yılında Ankara iline, Adana iline, Gaziantep ve Kayseri illerinde bulunan AMATEM merkezlerine 10 kişi kendi imkan ve istekleri doğrultusunda gönderilerek tedavileri sağlanılmış olup bu gençlerimiz topluma kazandırılmıştır." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar