Bir yıldır hastanede protez bacak takılmasını bekliyor

Erzurum'da yaşayan Abdullah Karaduman, bir yıldır Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde kesilen bacağının yerine protez takılmasını bekliyor. Geliri olmayan Karaduman, protez bacak için gerekli olan 30 bin lirayı bulmasının imkansız...

Google Haberlere Abone ol
Bir yıldır hastanede protez bacak takılmasını bekliyor

Erzurum'da yaşayan Abdullah Karaduman, bir yıldır Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde kesilen bacağının yerine protez takılmasını bekliyor. Geliri olmayan Karaduman, protez bacak için gerekli olan 30 bin lirayı bulmasının imkansız olduğunu söylüyor. Üstelik kemiğin tutması için yurt dışından getirilen platin nedeniyle hastaneye 25 bin lira borçlandığını anlatan Karaduman, "Bir liram yok ama devlete 25 bin lira borcum var." diyor.

Doktorların bacağının kesilip yerine protez bacak takılmasını söylediklerini ifade eden Karaduman protez bacak için gerekli 30 bin TL’ye sahip olmadığını ve 1 yıldır hastanede yatalak olduğunu belirtti. Karaduman, "1 yıldır hastanedeyim. Maddi durumum olmadığı için protez bacak takamıyorum. Geçimimizi çobanlık yaparak sağlıyorduk bende böyle olunca ailem perişan oldu. Kemiğin tutması için 25 bin TL ye getirdikleri aylı platinde tutmadı şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik tek çare ayağımın diz altından kesilip protez takılması gerek. Protez ayağın maliyeti de 30 bin TL benim ise bir liram yok. Ne yapacağımı bilemiyorum." diye konuşuyor.

Karaduman, 27 Mayıs 2013 tarihinde geçirdiği trafik kazasında ayak kemiği kırıldı. Karaçoban kaymakamlığından bir sonuç çıkmadığını dile getiren Karaduman şunları kaydetti: "Maddi durumumu ilçede herkes bilir. Kaymakamlığa başvurdum yardım için 1 yıldır hala ses çıkmadı onlardan. 1 yıldır burada yatağa bağlı yaşıyorum benimle birlikte ailem de perişan oldu. Elimizde avucumuzda ne varsa bu hastanelerde gitti. Geçimimi çocuklarımla birlikte çobanlık yapıyorduk ben böyle yatağa bağlandıktan sonra artık yapamıyoruz da her gün hastanede daha da perişan oluyoruz. Benimle birlikte çocuklarımda perişan oldu. Bir yıldır yatağa bağlıyım. İhtiyaçlarımı tek başıma yapamıyorum. Küçük oğlum Muhammed bana refakat ediyor. Benim için 1 yıldır okuluna devam etmediği için okulundan oldu devamsızlıktan okulda kaldı."

CİHAN

Yorumlar