Bir yılda 3 kütüphaneden 270 bin kişi yararlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 kütüphaneden bu yıl yararlananların sayısı 270 bine yaklaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bir yılda 3 kütüphaneden 270 bin kişi yararlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 kütüphaneden bu yıl yararlananların sayısı 270 bine yaklaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'Kitaplar hayat kaynağı' diyerek herkesi daha fazla okumaya çağırdı.

Belediye hizmet binasının altındaki Merkez Kütüphane'nin yanı sıra Gevher Nesibe ve Belsin'de bulunan üç kütüphanede haftanın yedi günü hizmet veriliyor. Kütüphaneler hafta içi 08.00-19.00, Cumartesi günleri 09.00-19.00, Pazar günleri ise 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde bilgisayarlarla çalışma imkanı ve buna bağlı olarak internet hizmeti de mevcut. İnternetten çıktı almak ve fotokopi hizmetleri ise ücretsiz.

ÖDÜNÇ KİTAP HİZMETİ

Kütüphanelerde ödünç kitap verme servisi de bulunuyor. Kütüphanelere üye olan okuyucular 15 gün süre ile hikaye, roman ve şiir kitaplarını ödünç olarak alabiliyor. 2013 yılı Aralık ayı itibariyle 20 bin adet kitap okuyuculara ödünç olarak verildi. 2013 yılında bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinden 266 bin kişi faydalandı.

"KİTAPLAR HAYAT KAYNAĞI"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kitapların hayat kaynağı olduğunu belirterek, herkesi kütüphanelerden daha fazla yararlanmaya davet etti. Okumayı çok sevmeyen bir toplum olduğumuzu ve bunun değişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, kütüphanelerle verilen hizmetin yanı sıra Ray-Kitap Projesi ve Büyükşehir Belediyesi'nce basılan kitaplarla okuma alışkanlığını artırmaya çalıştıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar