Bir yandan HES’lerle mücadele ediyorlar, bir yandan organik tarım yapıyorlar

Yaşam alanlarını korumak için taş ocağı ve hidroelektrik santral (HES) projelerine karşı 2007 yılından bu yana yürüttükleri hukuki mücadelede geçen günlerde Rize İdare Mahkemesi’nde 13. davayı açan Senozlular 2013 yılında başladıkları...

Google Haberlere Abone ol
Bir yandan HES’lerle mücadele ediyorlar, bir yandan organik tarım yapıyorlar

Yaşam alanlarını korumak için taş ocağı ve hidroelektrik santral (HES) projelerine karşı 2007 yılından bu yana yürüttükleri hukuki mücadelede geçen günlerde Rize İdare Mahkemesi’nde 13. davayı açan Senozlular 2013 yılında başladıkları organik tarım ve arıcılık faaliyetlerine de kamunun desteği ile kararlılıkla devam ediyor.

    Rize Tarım İl Müdürlüğü’nün başlattığı proje ile 2013 yılında kovan desteği alan Çayeli ilçesindeki Senoz Vadisi'nde yaşayan arıcılara bu kez İl Müdürü Şafak Bulut’un da katıldığı bir törenle organik mum dağıtıldı.

    Çayeli Muhtarlar Birliği Lokali'nde 57 arıcının katıldığı dağıtım töreninde konuşan Rize Tarım İl Müdürü Şafak Bulut, "Gönüllülük esasına dayanan organik arıcılık faaliyetinize imkânlarımız ölçüsünde her zaman destek olacağız. Geçen yıl sertifikasyon kuruluşu ile yaptığımız sözleşme sonrası kısa sürede kovan desteği sağladık, bu sene organik mum ile bu desteğimizi sürdürüyoruz. Sizler bu çabanızı samimi olarak sürdürdüğünüz sürece her zaman yanınızda olacağız." dedi.

    Organik arıcılığa başlayan Senozlu 57 arıcıya öncülük eden TEMA Vakfı Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork ise “Vadi halkı günübirlik çıkarların ötesinde gelecek nesillerin hakkını gözeten çok özel bir çaba içerisindedir. Halkın bu karalılığını verdiği destek ve gösterdiği duyarlılıkla ciddi bir projeye dönüştüren Tarım İl Müdürü Sayın Şafak Bulut’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşam alanlarını korumak için 7 yıldır çırpınan Senozlular, doğayı koruyarak geçim imkanları oluşturacak uygulamalarda her zaman gönüllü olmuş, ellerini taşın altına koymaktan çekinmemişlerdir. Ülkemize örnek olacak bu davranışlarına inanıyorum ki her zaman sahip çıkılacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar