Bir yalanlama da Diyarbakır’dan geldi

Bir gazetenin manşetinde yayınlanan habere bir yalanlama da Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nden geldi. Yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, eski Genel Sekreter'in...

Google Haberlere Abone ol
Bir yalanlama da Diyarbakır’dan geldi

Bir gazetenin manşetinde yayınlanan habere bir yalanlama da Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nden geldi. Yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, eski Genel Sekreter'in araç kiralama ihalesini usulsüz bir şekilde gerçekleştirdiğini iddia ederek, oluşan kamu zararının icra yoluyla tahsiline gidildiğini açıkladı. Uygun, yenilenen ihale sayesinde devletin 446 bin 400 TL zarardan kurtarıldığını vurguladı.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, yazılı bir açıklama yaparak Sabah Gazetesi’ni yalanladı. Uygun, “Gazetede yer alan ‘Kasım 2013'te paralel yapı tarafından, usulsüz ihale suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklanan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu’ ifadesi tamamen bir yalandan ibarettir.” dedi.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’nun 01.02.2013 tarihinde 5 adet araç kiralama ihalesini usulsüz bir şekilde pazarlık usulü ile 3 yıllığına fahiş fiyata (626 bin 400 TL) gerçekleştirdiğini iddia eden Uygun, “Yapılan soruşturma sonucu 50 bin 890 TL kamu zararını yasal faizi ile birlikte 28.11.2013 tarih ve 36/13 nolu tanzim raporu ile müfettişlerce kesinleştirilmiştir.” açıklamasında bulundu. Oluşan kamu zararının başta Doç. Dr. Kurtoğlu olmak üzere ilgili kişiler tarafından ödenmediğini ve bundan dolayı da oluşan kamu zararının 09.04.2014 tarihinde yasal faizi ile birlikte icra yoluyla tahsiline gidildiğini belirten Uygun, “Haberde bahsedildiği gibi ‘Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklandığı’ iddiası da tamamen asılsızdır. Çünkü 26.11.2013 tarihinde Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi sadece 16.09.2013 tarihinde Diyarbakır Valiliğince verilen soruşturma izni verilmesi kararını iptal etmiştir. Ancak zaten daha öncesinde Sağlık Bakanlığı’nca görevlendirilen başmüfettişlerce kamu zararı tespit edilmiş ve belgelenmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere kesinlikle ‘mahkemece aklanma’ gibi bir durum olmadığı gibi tam aksine ‘kamu zararının faizi ile birlikte tazmin edilmesi’ kararı çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

"AYNI İHTİYACI 626 BİN TL İHALE YERİNE BİZ 120 BİN TL’YE YAPTIK"

Göreve geldikten sonra ihaleyi kendisinin gerçekleştirdiğini belirten Uygun, “Biz 04.03.2014 tarihinde açık ihale şeklinde usulüne uygun olarak gerçekleştirdik. İhaleye 15 firma katılmış ve 3 kalem toplam 5 aracı (biri 2014 model dizel Ford Focus makam aracı, biri 2012 model Caravalle minibüs ve 3 adet kornet tipi panelvan) 2 yıllığına sadece 120.000 TL’ye kiralanmıştır. Aynı ihtiyacı karşılayan bu iki genel sekreterin yaptığı araç kiralama işi hesaplandığında Doç. Dr. Kurtoğlu’nun usulsüz yaptığı ihalenin devlete dolayısı ile halka maliyeti (626.400/36 – 120.000/24) x 36 ay) 446.400 TL’dir. Diğer açıklamalarımız sunulmaya devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar