Bir şehri dinlediler

Efkan Ala, bakan olduktan sonra ilk kez bir canlı yayın programına katılarak soruları yanıtladı. Ala açıklamasında bir ilde vali, belediye başkanı, emniyet müdürü ve tüm parti teşkilatının dinlendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bir şehri dinlediler

TRT1'de Enine Boyuna programına konuk olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun seçim sürecine yönelik bir suikast girişimi olduğunu savundu.
İşte yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuşmalarında öne çıkan başlıkar:

NEDEN SUÇ ÜSTÜ YAPMIYORSUN?

Kendi kapasitelerince zekice bir tuzak kurmuşlar. Başbakanı en hassas noktasından, yolsuzluktan vurmak istiyorlar. Çekmişsin, etmişsin. Neden müdahale etmiyorsun. Neyi bekliyorsun. Organize suç olsun diye kendi organize ediyor.
Bir dosya açılmış, içine ne varsa doldurulmuş. Bunun arkasında başka şeyler aramak lazım. Türkiye'de sistematik yolsuzluk vardı. Bu amaçla, AK Parti döneminde yolsuzlukla mücadele stratejisi kabul edildi. 2 yıllık bir çalışma, tam da Türkiye istikrarlı yürürken ve seçim takvimi başlamışken siyaseti dizayn için devreye sokuldu. Madem iki yıldır ortada suç var, neden suç üstü yapmıyor da, bugünü bekliyorsun?

OPERASYONUN MALİYETİ 104 MİLYAR

Tüm ihalelerin bedeli 40 milyar dolar. Etiler polis okulu bir şirkete peşkeş çekildi deniyor. Baktık. Yalan. Meselenin omurgası yok. Bu tezgahın bize Türkiye'ye maliyeti 104 milyar dolar.. Şimi bakalım kim dolar aldı? Bunlar ortaya çıkacak.

NE MÜNASEBETLE DİNLİYORSUN

Bu çete, güneyde bir ilimizde vali, belediye başkanını, emniyet müdürünü, tüm parti teşkilatlarını dinlemiş. Ne münasebetle dinliyorsun.

Yorumlar