'Bir kereden bir şey olmaz deyip uyuşturucuya başlayanlar bir daha kurtulamıyor'

Batman Valiliği bünyesinde geçen yıl kurulan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Batman Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
'Bir kereden bir şey olmaz deyip uyuşturucuya başlayanlar bir daha kurtulamıyor'

Batman Valiliği bünyesinde geçen yıl kurulan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Batman Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Üniversitenin Merkez Kampüsü konferans salonunda, TUBİM temsilcisi Serkan Menderes tarafından Üniversite öğrencilerine 'Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu' üzerine seminer verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, madde bağımlığının nedenleri ve zararlarına dikkat çekildi. Madde ve uyuşturucu bağımlısı olan kişilerin yaşamlarının anlatıldığı videolar öğrencilere izletildi. Menderes, "Bir kereden bir şey olmaz diyerek uyuşturucuya başlayanlar bir daha bu sorundan kurtulamıyor." dedi.

Üniversite öğrencilerine madde ve uyuşturucu bağımlılığının olumsuz taraflarını anlatan Menderes, önemli uyarılarda da bulundu. Menderes şunları kaydetti: “Hiç kimse doğarken madde bağımlısı olarak doğmaz. Genel olarak bu sorun arkadaş çevresiyle başlar. Bir kereden bir şey olmaz diyerek uyuşturucuya başlayanlar bir daha bu sorundan kurtulamıyor. Bu konuda ailelere ve kişilere çok iş düşüyor. Uyuşturucu bağımlısı olanlar da çeşitli birimler sayesinde bu hastalıktan kurtulmayı başarıyor. Madde bağımlısı ya da uyuşturucu kullananlar bağımlılık yaşar. Bağımlı olanlar uyuşturucunun kölesi olur. Uyuşturucu belirli dozda alındığı zaman kişinin sinir sistemini etki ederek gerek akli gerek fiziki şekilde psikolojisini bozar, alışkanlık ve bağımlılık yapmakla kalmaz, kullanan kişinin toplum içerisinde iktisadi ve sosyal çöküntüsüne neden olur. Madde bağımlısı olan kişiler, en yakın çevresi tarafından bu maddeye alıştırılır. Size uzatılan uyuşturucu maddelerine 'hayır' demelisiniz. Bu tehlikeden insanın kendisini uzaklaştırması mümkündür. Uyuşturucu kullanan bir kişi, önce kendi maddiyatını bitirir, daha sonra da çevresindeki insanları kandırmaya ve onları kandırarak para almaya çalışır. Unutmayın her içici bir satıcı adayıdır.”
CİHAN

Yorumlar