Bir işçinin öldüğü şantiyede eylem

Maslak'taki bir inşaat şantiyesinde çalışırken hayatını kaybeden Hakan Tek için işçiler eylem yaptı. Şantiye alanında toplanan işçiler, slogan attı.Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul şantiyesinde meydana gelen olayda, başına demir direğin...

Google Haberlere Abone ol
Bir işçinin öldüğü şantiyede eylem

Maslak'taki bir inşaat şantiyesinde çalışırken hayatını kaybeden Hakan Tek için işçiler eylem yaptı. Şantiye alanında toplanan işçiler, slogan attı.

Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul şantiyesinde meydana gelen olayda, başına demir direğin düşmesi sonucu tesisat işçisi Hakan Tek hayatını kaybetmişti. Ölüm olayının ardından 2 gün yas ilan edilen şantiyede işçiler, protesto gösterisi yaptı. Şantiye alanında toplanan bir grup işçi, ‘İşçiler kardeş patronlar kalleş’, ‘Birleşen işçiler yenilmezler’, ‘Ağaoğlu halka hesap verecek’ şeklinde slogan attı. ‘Taşeron bir işçi daha öldürdü. Ağaoğlu ölüm mimarı’ yazılı pankart açan işçilere Sosyalist Demokrasi Partisi İstanbul İl Örgütü de destek verdi. Yetkililere tepki gösteren işçiler, gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını belirterek Hakan Tek’in ölümünün ardından inşaat yetkililerinin kendileriyle görüşüp herhangi bir açıklama yapmamasını eleştirdi.

YETKİLİLER KURBAN KESTİ

Protesto için toplanan işçilerden biri, “Cenaze 4-5 saat yerde kaldı. Ağaoğlu’ndan hiçbir yetkili gelip de cenazeye bakmadı. Sadece işçiler kendi çabasıyla yeleklerini çıkarıp cenazenin üstünü kapattılar.” dedi. Olay yerine 2 dakika mesafe olmasına rağmen ambulansın geç gelmesine tepki gösteren bir başka işçi ise, “Sonradan öğrendik ki ambulans şoförü şantiye dışında yemek yemeye gitmiş. 5 saat sonra gelip cenazeyi alıp götürdüler.” diye konuştu. Olayın yaşandığı andan beri yetkililerin kendilerine gelip bir açıklama yapmadığını ifade eden işçilerden biri, “Sadece taşkınlıkları önlemek için 2 gün boyunca yas ilan ettiler. Bir de gelip kurban kestiler. Hakan Tek öldükten sonra kurban kestiler bu Hakan Tek’in kurbanı mı? Can gittikten sonra kurban kessen ne kesmezsen ne?” diyerek tepki gösterdi.

KIRILAN BARETİN YERİNE YENİSİNİ BIRAKTILAR

Başka bir işçi ise hayatını kaybeden işçi Hakan Tek’in kırılan baretinin olaydan sonra kaybedildiğini, yerine yeni bir baretin konulduğunu iddia ederek, şöyle devam etti: “Neymiş adam baretini takmadığı için iş kazası oldu diyecekler. Ölen kişiyi suçlu çıkaracaklar. Neymiş ekipmanla çıkmamış diyecekler.”

CİHAN

Yorumlar