Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek yeniden sahnede

Adana Devlet Tiyatrosu yapımı olan, ‘Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek’ adlı oyun 18-22 Şubat tarihleri arasında yine sahnede.

Google Haberlere Abone ol
Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek yeniden sahnede

Adana Devlet Tiyatrosu yapımı olan, ‘Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek’ adlı oyun 18-22 Şubat tarihleri arasında yine sahnede.

İlk gösterimini 21 Ocak’ta gerçekleştiren ve 2 hafta boyunca kapalı gişe oynayan, Yordan Radiçkov’un yazdığı, Umut Toprak’ın yönettiği ve Devrim Evin’in rol aldığı tek perde ve tek kişilik oyun, 18 Şubat Salı, 19 Şubat Çarşamba, 20 Şubat Perşembe ve 21 Şubat Cuma günü 20.00’de, 22 Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde seyirciyle tekrar buluşacak.

İnsanın doğa karşısındaki hakimiyeti, doğanın insan karşısında direnmesini anlatan oyunda; bir köpek sahibi Lazar, köpeğinin kuduz olduğunu düşünür ve onu ormana götürüp öldürmeyi planlar. Köpeği zincirle bir ağaca bağlar, tüfekle nişan alır ancak mermi köpeğe değil, zincire isabet eder. Ve işte o anda bütün dengeler değişir, tutsak olan köpek özgürlüğüne kavuşurken, doğanın ve köpeğin efendisi Lazar korkudan ağaca tırmanıp tutsaklaşır.

Oyunun dekor tasarımı Ali Cem Köroğlu’na, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen’e, ışık tasarımı H.İbrahim Karahan’a, müzikleri Nuri Harun Ateş’e ve görüntü efektleri Şirin Aktemur Toprak’a ait.

Adana Devlet Tiyatrosu’nda, Mersin Devlet Opera ve Balesi 17 Şubat Pazartesi günü 20.00’de “Seslerle Anadolu” adlı performansını sergilerken, minik izleyiciler için ise 19 Şubat Çarşamba günü 14.00, 23 Şubat Pazar günü de 11.00’de “Merhaba Hayat” adlı oyun perde açacak.
CİHAN

Yorumlar