Bir haftada 8 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Haziran ayının son bir haftası içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve kırsalda 8 bölücü terör örgütü mensubunun teslim olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan...

Google Haberlere Abone ol
Bir haftada 8 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Haziran ayının son bir haftası içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve kırsalda 8 bölücü terör örgütü mensubunun teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan faaliyet raporunda, bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu tespit edilen 8 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi. Van, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illerinde ve kırsallarındaki Jandarma Komutanlıklarına teslim olan teröristler, illerde bulunan Cumhuriyet Savcılıklarına gönderildi.

"DAĞDAN İNEN TERÖRİSTİ BABASI TESLİM ETTİ"

Ağrı Doğubeyazıt’ta ise, yol kontrolü esnasında bölücü terör örgütüne mensup bir kadın terörist yakalandı. Ayrıca, Doğubeyazıt'ta bir terörist babasının aracılığı ile silahsız olarak teslim oldu.

"MAYINLI ARAZİYE GİREN TERÖRİST YAKALANDI"

Şanlıurfa Viranşehir’de bulunan 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Cenkeser Hudut Karakolu Unsurları tarafından, bir şahsın sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiği ve Suriye istikametinden Türkiye istikametine doğru ilerlediği tespit edildi. Olay bölgesine sevk edilen tim personelince, şahsa "dur" ikazında bulunuldu. Bunun üzerine, ikaza olumlu yanıt veren şahıs, olay bölgesinde yakalandı. Yapılan inceleme neticesinde yakalanan şahsın Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist olduğu tespit edilerek Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.

"PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN 7 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI"

Şırnak’ın Uludere Şenoba Beldesi’nde 21 Haziran’da Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kaçırılan yedi vatandaş, 25 Haziran 2014 günü saat 20.30 sıralarında, kaçırıldıkları bölgeye yakın bir noktada serbest bırakıldı. Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı’na müracaat eden kaçırılan şahıslar olayla ilgili yetkililere bilgi verdi.

CİHAN

Yorumlar